SRODNE DUŠE ILI IPAK NE?

Tri pitanja koja otkrivaju budućnost svake veze

19.03.2014 u 09:29

Bionic
Reading

Voliš li horor filmove? Jesi li ikada putovao sam? Možda zvuči čudno, no upravo su to jedna od najvažnijih pitanja koja biste trebali pitati novog partnera ako želite doznati hoće li vam veza potrajati

Mnogi se pitaju koja je tajna dugih i uspješnih veza, no vrijeme provedeno u potrazi za srodnom dušom lako bi moglo biti potpuni gubitak vremena, ako je za vjerovati najnovijem istraživanju. Obično se smatra kako su povjerenje, odanost i sklonost istim stvarima preduvjeti za dugu vezu, no matematičari s Harvarda otkrili su tri vrlo neobična pitanja za koja tvrde da nepogrešivo otkrivaju ima li veza potencijala, prenosi Daily Mail

Ta tri pitanja su: voliš li horor filmove, jesi li ikada sam putovao u stranu zemlju, e bi li bilo zabavno napustiti sve i otići živjeti na jedrilicu.

Četiri stručnjaka koja su osmislila ova pitanja zapravo su tvorci web-stranice OK Cupid, najbrže rastuće internetske stranice za online upoznavanje partnera. U intervjuu za knjigu 'The Art of Doing: How Superachievers Do What They Do and How They Do It So Well', četiri znanstvenika navode ono što misle da je ključno za uspjeh ljubavne veze. A čini se da znaju o čemu pričaju, jer baratajući podacima i brojkama žele kreirati internetsku stranicu s 'algoritmom kompatibilnosti'.

Navedena tri pitanja pokazala su se presudnima. Prema riječima znanstvenika, ako partner na sva tri pitanja da isti odgovor kao i vi sami, tada ste sjajan par.

Osim ova tri ključna pitanja, matematičari su otkrili i što najviše odbija prilikom online upoznavanja partnera. Na prvom mjestu je loša gramatika i pravopis, a pokazalo se i korištenje riječi kao što je 'fascinantno' i 'divno' imaju znatno bolji učinak od riječi kao što su 'seksi' i lijepo'. Također navode kako je za što bolji uspjeh važno imati dobru fotku. Tako bi muškarci trebali izgledati 'misteriozno i seksi' i ne gledati ravno u kameru, a žene koje je na fotki izgledaju plaho imaju najviše uspjeha.

Još jedno pitanje koje bi muškarci uvijek trebali postaviti prilikom online upoznavanja je 'voliš li pivo?' Prema riječima matematičara, žene koje na to pitanju daju potvrdan odgovor čak 30 posto su sklonije spavati s muškarcem na prvom spoju.