UKUSNO I ZDRAVO

Tri jela koja su zaludjela društvene mreže

10.03.2017 u 06:46

Bionic
Reading

Kulinarski blogovi već su godinama neiscrpan izvor odličnih ideja za to kako brzo i jednostavno složiti ukusna jela, a mnogi svojim receptima i prelijepim fotografijama plijene pozornost na platformama poput Pinteresta

Bilo da tražite nešto slatko, kakvu slanu deliciju ili recepte koji će vam dati energiju bez praznih kalorija, sve ćete to lako pronaći i na Pinterestu. My Domaine tako je izdvojio tri lagana, ali ukusna recepta koji obiluju zdravima namirnicama i nemaju puno ugljikohidrata.

Salata s avokadom, rajčicom i krastavcima

Jednostavna salata koja će vam dati energiju, a zgodna je i za nošenje na posao, dolazi iz kuhinje blogerice Natashe s gotovo 2,5 milijuna pratitelja.

Sastojci:

rajčica

krastavac

pola crvenog luka

2 avokada

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ili suncokretovog ulja

2 žlice soka limuna

¾ listova korijandera

morska sol i crni papar

Priprema:

Sve sastojke nasjeckajte pa dodajte nekoliko kapi maslinova ulja i limunova soka i polako promiješajte. Pred serviranje posolite i popaprite po želji te još jednom promiješajte.

Piletina s paprikom u tortiljama

Cooking Classy je još jedan kulinarski blog koji nudi zanimljive, brze i jednostavne recepte pa je također zavladao Pinterestom. Ovaj recept namijenjen je za takozvani slow cooker, no nema razloga da se piletina s povrćem ne spremi i na klasičan način.

Objavu dijeli @sixoh4

Sastojci:

pileća prsa

konzervirana rajčica

3 paprike (crvena, zelena i žuta)

luk i četiri češnja češnjaka

2 i pol žličice čilija

2 žličice mljevenog kima

žlica crvene paprike i ¾ žličice korijandera

žlica meda i 2 žlice soka limete

sol i papar

Za serviranje: tortilje, kiselo vrhnje, korijander, salsa, guacamole, sir cheddar ili drugi sastojci po želji

Priprema:

Ulijte pola konzervirane rajčice u lonac pa dodajte polovicu narezane paprike, češnjaka i luka. U zdjeli pomiješajte čili u prahu, kim, crvenu papriku, korijander, sol i papar. Ravnomjerno utrljajte pola začina preko pilećih prsa, preokrenite ih i namažite drugu stranu. Stavite prsa u lonac, prelijte ostatkom rajčice, dodajte ostatak povrća te kuhajte povremeno miješajući dok meso ne postane meko. Pred kraj odlijte umak, ostavite meso pa dodajte čašu pilećeg temeljca pomiješanog s medom i sokom limete. Meso servirajte dok je toplo s povrćem u kojem se kuhalo i dodacima po želji. Piletina će biti prije gotova ako ju narežete na trakice, a ujedno ćete si olakšati punjenje tortilja.

Tikvice s parmezanom

Zapečene i s parmezanom, tikvice lako postaju prava poslastica. Ovaj je recept s bloga Damn Delicious i svatko ga može s lakoćom svladati jer sve što treba učiniti jest narezati ih i posipati po njima pomiješane začine s parmezanom.

Sastojci:

tikvice

naribani parmezan

timijan, origano i bosiljak

češnjak u prahu

košer sol i svježe mljeveni crni papar

maslinovo ulje

nasjeckani peršin

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih i pripremite lim s papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte parmezan, timijan, origano, bosiljak, češnjak u prahu, sol i papar. Tikvice razrežite po duljini na četiri dijela. Posložite na lim za pečenje i izdašno posipajte parmezanom te začinima koje ste prije pripremili. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju.