za sve ljubitelje slatkog

Tri jednostavna recepta za slastice u kojima ćete uživati

08.03.2024 u 10:58

Bionic
Reading

Svaki ljubitelj slatkog rijetko kad će zamijeniti svoju najdražu čokoladnu slasticu ili kremasti puding za zdravu alternativu. Iako prekomjeran unos šećera nije dobar za organizam, ponekad obična voćka ne može zadovoljiti težnju za kremastim desertom ili čokoladom. Kako bismo pronašli balans i spojili najbolje od dvaju svijeta, postoji niz recepata koji će vas zasladiti, nahraniti, ali i ponuditi nutritivne vrijednosti. U nastavku donosimo tri zdrava recepta koja će vam utažiti želju za slatkim, a za koje je potrebno samo nekoliko sastojaka, dobra volja i naravno, kvalitetna kuhinjska oprema

1. Kruh od banane (eng. banana bread)

Ako u svojoj kuhinji imate viška banana koje ne znate kako iskoristiti – vrijeme je za kruh od banane. Bananin kruh, popularniji kao banana bread, poslastica je koja se priprema od zrelih banana, brašna, jaja i praška za pecivo. Kruh ne sadrži kvasac što ga čini vrlo jednostavnim za pripremu, a popularna je alternativa među ljubiteljima zdrave prehrane. Sadrži manje masti i šećera nego običan kruh ili standardna slastica, a veći udio vlakana i hranjivih tvari. U recept možete ubaciti i zobene pahuljice, orašaste plodove, suho voće ili čokoladu, a ako želite recept učiniti još zdravijim iskoristite cjelovito brašno umjesto standardnog bijelog. Banana bread svestrana je poslastica: može se jesti topao ili hladan, s maslacem, džemom ili drugim nadjevima, a ljubitelji ga jedu kao doručak, užinu ili desert. U pripremi vam može pomoći Samsung Bespoke pećnica koja unosi inovativnost u svaku kuhinju. Uz kapacitet od 76 litara pećnica će vam omogućit da stvarate različita jela bez ikakve muke. Ne morate se brinuti hoće li vam banana bread ispasti presuh ili pretvrd, jer Air Sous Vide značajka omogućuje ujednačenu pripremu jela bez prekomjernog pečenja ili isušivanja. Na taj način jelo zadržava potrebnu mekoću, sočnost i okus bez obzira u kojem dijelu pećnice se nalazilo. Uz pomoć Dual Flex opcije, gornja i donja zona pećnice rade neovisno jedna o drugoj, pa tako za manja jela poput kruha, možete upotrijebiti samo gornji dio pećnice ili obje zone zajedno uz različite postavke temperature i vremena.

2. Energetske kuglice

Energetske kuglice, poznatije kao energy balls, zdrava su i praktična poslastica koja se priprema od zobenih pahuljica, tamne čokolade, kikiriki maslaca i meda. Zobene pahuljice možete podgrijati ili ih prije termičke obrade umiješati u čokoladu i kikiriki maslac kako biste dobili jedinstvenu, ljepljivu smjesu. Umjesto šećera ili umjetnih zaslađivača dodajte žličicu meda i oblikujte smjesu u sitne kuglice. Za dodatni izvor proteina možete dodati i proteinski prah po želji. Kuglice ostavite u hladnjaku minimalno sat vremena kako bi se u potpunosti stvrdnule i bile spremne za posluživanje, a Samsung Bespoke hladnjak sa zamrzivačem idealan je izbor za nove kulinarske pothvate jer zahvaljujući SpaceMax tehnologiji omogućava da pohranite više hrane u 385 litara standardnog dizajna. Hladnjak je visokoučinkovite izolacije, a dostupna je i funkcija brzog hlađenja i zamrzavanja Power Cool ili Power Freeze na dodir samo jednog gumba. Uz pomoć No Frost tehnologije kruženje zraka ostaje optimalno te održava temperaturu stalnom, pa tako nakupljanje leda u hladnjaku postaje stvar prošlosti. Ako hladnjak procjeni prekomjernu potrošnju, zahvaljujući AI Energy Mode specifikaciji aktivirat će štedni način rada i time smanjiti potrošnju energije. U svojim kuglicama uživajte bez osjećaja grižnje savjesti, jer ova ukusna i hranjiva poslastica pruža energiju, a idealan je izbor za sve koji traže jednostavan način da unesu dodatne hranjive tvari u svoju prehranu.

3. Zdravi čokoladni mousse

Ako ste raspoloženi za čokoladnu slasticu, zdravi čokoladni mousse pravi je izbor. Ova osvježavajuća i ukusna poslastica pruža zadovoljstvo čokoladnog okusa bez visokog sadržaja šećera i masti karakterističnog za tradicionalne verzije deserta. Osnovni sastojci zdravog čokoladnog moussa obično uključuju tamnu čokoladu visokog postotka kakaa, grčki jogurt ili svježi sir, te zaslađivače kao što su med, javorov ili agavin sirup. Korištenje tamne čokolade bogate kakaom osigurava intenzivan čokoladni okus s manje dodanog šećera. Tamnu čokoladu otopite na laganoj vatri, a zatim ju pomiješajte s grčkim jogurtom ili svježim sirom te zaslađivačem po izboru. Za dodatnu aromu umiješajte malo ekstrakta vanilije. Nakon temeljitog miješanja, smjesu stavite u hladnjak da se ohladi i stegne prije posluživanja. U mousse dodajte bilo kakav zdravi dodatak po želji, a inspiraciju možete pronaći uz pomoć značajke Circle to Search with Google koju donosi nova Samsung Galaxy S24 serija. Jednim potezom prsta ili S Pen olovke pretražite na ekranu što vas zanima i saznajte različite načine kako poboljšati svoj zdravi recept. Nakon što mousse stavite na hlađenje, uz pomoć Samsung SmartThings aplikacije na svom pametnom telefonu povežite se s ostalim uređajima u kuhinji i upravljajte njihovim radom s izuzetnom lakoćom.

Pripremu zdravih poslastica olakšajte si uz Samsung kuhinjske uređaje koji donose inovaciju i praktičnost u svakodnevni život. Uz pomoć pametnog telefona upravljajte svojim uređajima, čija napredna tehnologija omogućuje efikasno kuhanje, optimalno hlađenje i jednostavno upravljanje. Uživajte u pripremi zdravih i slatkih recepata na modernim kuhinjskim uređajima te se zasladite bez grižnje savijesti.