SLAVNi Primjeri

Trendi i lako se održavaju: Ove frizure idealne su za dame u 50-ima

29.07.2022 u 06:38

Bionic
Reading

Laskavog efekta, lake za održavanje, a k tome i u trendu, ove frizure idealan su odabir za žene u 50-ima, o čemu dovoljno svjedoče poznate dame iz svijeta Hollywooda

Leptir frizura

Butterfly, odnosno leptir, zapravo su dvije frizure u jednoj, što daje opciju poigravanja idejom kraće kose bez šišanja dugih uvojaka.

Ova frizura stvara optičku iluziju na način da se pažljivo uklope kraće odrezani slojevi na vrhu glave s dužim slojevima kose. Kraći slojevi trebali bi završavati malo ispod brade dok bi duži trebali biti duljine do ili malo ispod ramena. Takvi slojevi stvorit će lepršav pokret kose i pojačati joj teksturu.

Rachelica

Nazvana po liku Rachel Green koju je u sitcomu ‘Prijatelji’ godinama glumila Jennifer Aniston, ova prepoznatljiva frizura postala je ogroman hit u 90-ima, a njezinu moderniju verziju do danas nosi 53-godišnja holivudska miljenica.

Ova frizura postiže se šišanjem dugih slojeva koji su razdijeljeni prema licu na kosi srednje dužine. Idealna je za ovalna i duga lica, ali i srcolika i četvrtasta, jer ih uravnotežuje. Rachelica pruža laskav izgled koji ističe lice i pomlađuje ga.

Dugi bob

Negdje između sredine brade i ramena, dugi bob idealan je za sve one koji nisu spremni za drastičnije rezove poput pixie ili trendi kratkog boba.

Pa ako vam je već dosta beživotnih vlasi bez sjaja koje vape za promjenom, ova duljina je idealno rješenje jer podiže volumen i kosu čini bujnijom i ljepšom.

Pixie

Kratke frizure nisu bile nikad privlačnije, a osim što pouzdano skidaju godine, imaju nekoliko nevjerojatnih prednosti: jednostavne su za održavanje, nisu zahtjevne za stiliziranje i laskaju svima (ako su dobro odabrane).

Kratka pixie frizura s kakvom je Halle Berry osvanula na 27. dodjeli Critic's Choice Awards ima tu prednost jer je možete nositi i ravnu i s blagim uvojcima, a u oba slučaja izgleda vrlo ženstveno i chic.

Shag

Na kosi kratke ili srednje duljine poželjne su frizure s prirodnim pokretom, a razbarušena i blago valovita frizura koja daje potreban volumen, poput trendovskog shaga, idealan je odabir.

Različite duljine automatski naglašavaju jagodice i područje oko očiju, stvarajući uzbudljiv izgled koji zahtijeva minimalno truda oko oblikovanja. Kako ne postoji samo jedna, strogo zadana varijanta izgleda, ova frizura pristaje svima nepogrešivo naglašavajući osobnost i individualni stil.

Clavicut

Ovaj produljeni bob, kako mu samo ime kaže, seže do ključne kosti, u trenu darujući dojam većeg volumena i bujnosti.

Bitno je da je kosa ošišana u slojevima, no ne previše, a možete je stilizirati i modernim 'zavjesa' šiškama ili razdjeljkom po sredini ili sa strane.

Clavicut je savršen izbor upravo za dame zrelije dobi kako bi se postigao dojam bujnosti jer u ovoj dobi kosa postaje sve više isušena, gubi gustoću i sve je teža za oblikovanje, pa dužina ispod ramena često nije najbolja opcija.

Wolf cut

Wolf cut je poprilično jednostavna frizura koja uključuje slojevito ošišanu kosu s prednje strane te je idealan izbor ako želite zadržati dužinu, a ostvariti veći volumen.

Izgledom podsjeća na mullet, frizuru koja je bila popularna 80-ih godina, ali je wolf cut elegantnija i romantičnija verzija. Ono što je super kod ovog stila frizure jest to što odlično stoji na kovrčavoj i ravnoj kosi.