HIGH STREET PONUDA

Trendi čizme koje nas mame po dućanima

24.10.2011 u 10:23

Bionic
Reading

Bajkerske čizme pravi su hit ove jeseni i, ako žene u krizi iskeširaju za ijedan novi modni komad, bit će to ove čizme. One koje nisu za ovaj đir, u lancima ulične mode čekaju gojzerice na petu, jahačke čizme, visoke s punom petom ili resicama… Pogledajte fotogaleriju

Bajkerske čizme, poluvisoke, kožnate ili u kombinacija od čvrste vune i kože toliki su hit da dućani u kojima se prodaju, primjerice, one s američkim potpisom Frye neprestano zaprimaju telefonske narudžbe te tvrde da ih prodaju, a da ih i ne vide. Koštaju od 1.600 do 2.400 kuna, ovisno o modelu, dok su u Zari 799 kuna. Ravnih su, glomaznih potplata. Osim crne, popularna je boja je i prljavobijela te isprana smeđa ili tamnosiva.

Rokerice se ne moraju brinuti za nedostatak zakovica i crnih čizama s lancima. Naći će ih također s potpisom Frye, no cijena im je oko 2.000 kuna. Ima ih i u većini high street dućana, H&M-u, Zari, specijaliziranim dućanima s obućom i također su nešto skuplje ako su od prave kože.

Nosi se i boja devine dlake, a ako nisu od prirodne, već umjetne kože, u Zari trendi primjerke s ne previsokom drvenom petom možete pronaći već za 349 kuna

U Dieselu su vrlo upadljive i smeđe čizme od brušene kože, s nizovima resicama i na punu petu za 1.620 kuna. Trend je to koji se provlači već nekoliko sezona.

Timberland, osim svojih bezvremenskih gojzerica u boji devine dlake, tamnosmeđoj i tamnoplavoj boji, nudi i odlične poluvisoke čizme, poput tamnoplavih kožnatih s podstavljene krznom koje smo izdvojili u našoj fotogaleriji, a koštaju 1.299 kuna.

H&M

Gojzerice na petu žarile su i palile po gradskim špicama prošle zime, a u novoj kolekciji i ove ih godine ima Skechers, po cijeni od 619 kuna. Skechersove ravne čizmice od tamnosmeđe kože i svijetlog, bež krzna također su vrlo atraktivne i odskaču od klasične ponude.

Uzorka pitona dame se neće moći odreći ni kad su cipele u pitanju, a na jesenskim čizmama na elegantnu ravnu, ne previsoku potpeticu, na njih ćete naići, primjerice, u Zari za 999 kuna. Sličnih se primjeraka ove sezone ni Prada ne bi posramila!

Platforme nisu toliko u prvom planu, no ne manjka ni onih do gležnja ni visokih, za sve one koje žele dodatni centimetar i vole udobnost.

Klasične crne visoke kožnate čizme ravne ili na petu - od najdeblje do tzv. stiletto - vječni su must-have koji ionako ne izlazi ni iz ponude ni iz mode. A ako se pitate kako stvari stoje s čizmama preko koljena - stišao se trend, barem ako je suditi po novim kolekcijama u dućanima.

Zaputite li se pak po novi par gumenih čizama, i ove će vas godine, između ostalih, obradovati Borovo