PREKOPAJTE ORMARE

Trend koji je desetljećima zaboravljen ove sezone vraća se u punom sjaju

22.11.2023 u 05:48

Bionic
Reading

Malo koji materijal odiše elegancijom poput brušene kože, a Kim Kardashian pokazala je i koliko zaboravljeni komadi od antilopa mogu izgledati zavodljivo kada su dizajnirani u skladu s trendovima

Odjeća od antilopa u 70-ima je uživala veliku popularnost i bila omiljen odabir za ležernije prigode. S vremenom je stekla ugled u modnom svijetu te je od boemskog stila postala simbol sofisticiranosti i elegancije.

Antilop je prvotno stekao popularnost zahvaljujući utjecaju hipi mode. Lepršavi krojevi i zemljani tonovi postali su iznimno traženi, posebno oni obogaćeni efektnim detaljima poput resa i uzoraka nadahnutih prirodom.

Ikone mode toga doba poput Jane Birkin i Jimija Hendrixa doprinijele su uspostavi kompleta od antilopa kao neizostavnih u boemskom stilu odijevanja. Počevši od osamdesetih godina, brojne etablirane modne kuće, poput Ralpha Laurena, Guccija ili Fendija, počinju raditi s više strukturiranim krojevima, dižući komplet od brušene kože na razinu couture komada.

  • +4
Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: THE HOLLYWOOD JR/SPOT / BACKGRID / BACKGRID USA / BACKGRID / BACKGRID USA / THE HOLLYWOOD JR/SPOT / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Ta nova interpretacija odmah se svidjela trendsetericama tog doba, poput Kate Moss, koju smo redovito mogli vidjeti u brušenoj koži od glave do pete.

Iako je antilop s godinama završio na marginama modne scene, ove jeseni vraća se u fokus, što potvrđuju mnoge slavne osobe koje su podlegle njegovoj svestranosti. Čizme od brušene kože proslavila je Jennifer Lopez, a Kim Kardashian proteklog četvrtka zablistala je na novom izdanju dodjele nagrada Man of the Year magazina GQ u Los Angelesu.

  • +3
Kim Kardashian Izvor: Profimedia / Autor: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

Naime najpoznatija reality zvijezda prošetala se crvenim tepihom u zavodljivom kompletu od brušene kože, sastavljenom od topića s halter ovratnikom i duge suknje. Ovaj komad za nju je ekskluzivno dizajnirao holivudski brend Chrome Hearts i time pomalo zaboravljeni antilop vratio u središte modne scene.