kombinacija vune i kože

Trend kojem ni Cindy nije odoljela: Ovi kaputi nose se od 60-ih, a sad su ponovno zavladali modnom scenom

18.02.2022 u 09:42

Bionic
Reading

Ono po čemu ćemo zasigurno pamtiti ovu modnu sezonu je povratak zaboravljenih, nekada vrlo popularnih modnih trendova. Nakon što su nad dizajneri zasuli hlačama visokog struka, baquette i shopper torbicama, cipelama sa špic vrhom i da, tko bi zaboravio, trapericama niskog struka i crop topovima, stigao je red na još jedan modni hit – kapute s ovčjom vunom kakve je 'furao' Del Boy. I da, slavne dame već ga obožavaju

Modni stručnjaci i znalci izvještavaju kako su u dućane high street brendova poput Zare stigli kaputi s ovčjom vunom, i to ne bilo kakvi.

Radi se o modelu klasičnog kroja, midi duljine, dvostrukog kopčanja, iznutra podstavljenog mekom ovčjom vunom u boji slonovače, a izvana mekom brušenom kožom – model je to koji je bio itekako popularan 60-ih godina.

Cijena mu nije zanemariva, konkretno spomenuti model iz Zare košta nešto malo manje od pet tisuća kuna, tu je i onaj obostrano nosiv s cijenom malo manjom od četiri tisuće kuna, no čini se kako cijena nije tolika prepreka ljubiteljima mode. Dokazuju to i prizori na modnim revijama u Parizu gdje su brojna modna imena u publici, sa željom da pokažu svoja najbolja siječanjska izdanja, stigli u jaknama i kaputima od ovčje kože.

  • +4
Cindy Crawford Izvor: Profimedia / Autor: Skyler2018 / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Neki od tih modela koštaju i do devet tisuća kuna, pa se može reći kako je Zarin dala dobru cijenu za pravu stvar, a 'lažnjaci' su vjerojatno cjenovno još pristupačniji. U svakom slučaju, ovčja koža je sada službeno cool.

Kaput dvostrukog kopčanja i 'Del Boy' stilu osvojio je sve, a njegova popularnost nema granica, nose ga baš svi, od poznatog engleskog nogometnog komentatora Johna Motsona pa do slavnih ljepotica Gisele Bundchen, Keire Knightley i Cindy Crawford.

Činjenica da je vrlo topao, ugodna te se lako kombinira s različitim stilovima potiče rastuću popularnost ovog modela. Mekana, vunena tekstura dodatni je plus, a kombinacija boje devine dlake i boje slonovače djeluje vrlo efektno.

Čini se kako nema boljeg modnog komada za proljetne prohladne dane, a da bi bili u trendu ne morate nužno bankrotirati - modeli od lažne kože znatno su cjenovno pristupačniji, a jednako cool.

Hit modele kaputa od ovčje, prave ili umjetne kože, nude brojni dizajneri, ali i high street brendovi. Prestižne modne kuće, kao što je Chloe, Miu Miu, Reiss te Joseph i Whistles već su predstavile svoje modele. S druge strane jeftinije opcije nude high street brendovi poput Zare i Manga.

  • +8
Kaputi s ovčjom vunom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Prilikom kupovne ovog modela kaputa vladaju važna pravila ako želite biti u trendu: birajte prirodne boje, po mogućnosti u kontrastu podstave i vanjskog dijela, a dvostruko 'Del Boy' kopčanje smatra se klasikom. Ako krzneni kapu baš i nije u vašem stilu, ostanite u trendu odabirom kratke bikerske jakne s podstavom od krzna ili pak prsluka.