NEZGODNA PITANJA

Trećina žena laže o broj seksualnih partnera

19.07.2010 u 10:02

Bionic
Reading

Upoznali ste zanimljivog muškarca. Od samoga početka sve je odlično. No, tada dolazi trenutak kada vas pita ono nezgodno pitanje: 'S koliko si ih spavala prije mene?' Što ćete učiniti - lagati ili zažmiriti i reći istinu?

Pitanja o bivšim partnerima su uvijek nezgodna i neugodna. Nikada niste sigurni je li bolje izabrati istinu ili laž. Ako broj koji navedete veći, vaš partner bi vrlo lako mogao pomisliti da ste promiskuitetni. Međutim, ni premali broj nije dobar izbor – tada biste mogli ostaviti dojam da ste neiskusni.

Istraživanja pokazuju da postoji velika razlika između spolova kada dođe trenutak za odgovor na to neugodno pitanje. Čak trećina žena laže kada ih se pita o prethodnim partnerima, a više od polovice njih smanjuje stvarni broj.

Većina žena zbog srama skriva pravi broj prethodnih partnera, a jedan dio njih ne želi priznati istinu jer se boje da će ih se smatrati promiskuitetnima.

Nije lako izabrati odgovor na ovo škakljivo pitanje. Ti muškarci nisu ništa iskreniji od žena po ovome pitanju. Gotovo polovica njih će slagati na ovo pitanje, a većina njih i povećati taj broj.

Istraživanja su otkrila da je prosječan broj seksualnih partnera za žene sedam, a za muškarce trinaest. Znanstvenici preporučuju da se ipak odlučite reći istinu jer veza započeta na lažima će najvjerojatnije lažima i završiti.