Koncept koji će promijeniti vaš život

Trebate novi auto, a ne ulazi vam se u kredit? Testirali smo uslugu koja predstavlja budućnost automobilske industrije!

30.04.2021 u 08:26

Bionic
Reading

Svijet se ubrzano razvija. Svaki nas dan dočeka nešto novo. Pa tako, dok smo donedavna žudjeli za time da trajno posjedujemo stvari – bez obzira na to radi li se o novim telefonima, uredskoj opremi ili automobilima – danas sve veći broj ljudi uviđa prednosti dugoročnog najma

Možda se pitate zašto. Odgovor je krajnje jednostavan. Pitanje je vremena koje moramo uložiti u svakodnevni servis stvari koje nas okružuju. Možda dosad niste o tome razmišljali, ali pokušajte se sjetiti svih onih situacija kad bi vas u najgorem trenutku izdao, recimo, printer, a vi baš 5 do 12 trebate odaslati ključni dio dokumentacije. Koga ćete nazvati i koliko ćete brzo riješiti svoj problem. Ili, još bolje – znate li uopće koga biste mogli nazvati?

Koncept koji će promijeniti vaš život

Zašto bi situacija s alatom koji vam zasigurno u svakodnevnom životu treba češće od printera bila išta drugačija. Pričamo, dakako, o automobilu koji većini nas predstavlja neophodan dio poslovnog života. Jeste li znali da se odnedavna na tržištu pojavila mogućnost dugoročnog najma limenih ljubimaca? I, ne, ne mislimo na leasing.

Jer, za razliku od leasinga, gdje dobivate samo vozilo bez ikakvih dodatnih usluga, koncept dugoročnog najma vozila, osim nabave novog vozila prema vašoj želji i ukusu, podrazumijeva i čitav niz dodatnih prednosti. Naime, jednom kad se odlučite za ovu uslugu, vaša će vam partnerska kuća na dispoziciju staviti svu svoju infrastrukturu koja će brinuti o tome da se vi bez ikakve brige krećete kroz svoj poslovni dan.

Oni će vas podsjetiti na trenutak u kojem trebate registrirati svoje vozilo, oni će se pobrinuti za to da na vrijeme obavite servis, a bit će vam na usluzi i u onim gadnim neplaniranim situacijama kad će vam vaše vozilo otkazati poslušnost. Jer, automobili su, na kraju dana samo mašine koje se mogu pokvariti bez obzira na to koliko nove i profinjene bile. U tom će slučaju biti dovoljno da svom agentu uputite jedan poziv i zamjensko vozilo u najkraćem mogućem roku stiže na vašu adresu. Barem su nam tako objasnili u Hertzu, kompaniji koja se prometnula u predvodnika ove revolucionarne usluge na našem tržištu.

Zašto Hertz?

Hertz se, vidite, na našem tržištu pokazao kao jedan od najpouzdanijih poslovnih partnera kad je u pitanju dugoročni najam vozila. Potvrdit će vam to znatan broj njihovih zadovoljnih klijenata, neovisno o tome radi li se o privatnim osobama ili pak o malim ili srednjim poduzećima, koja najčešće posežu za ovom uslugom.

Još jedan argument koji mu ide u prilog jest zasigurno dostupnost usluge. Hertz, naime, poslovnice ima u svakom dijelu Lijepe naše što uvelike olakšava i ubrzava ponajprije komunikaciju, a zatim i, u slučaju da vas zadesi neka neplanirana situacija, reakciju.

Osim toga, jednu od ključnih prednosti ove kuće svakako predstavlja i vrlo pristupačno osoblje s kojim ćete sklopiti svoj ugovor. U to smo se imali prilike uvjeriti kad smo odlučili testirati uslugu koju Hertz nudi. Jer, umjesto da pišemo samo još jedan u nizu promotivnih članaka, odlučili smo provjeriti istinitost Hertzove propagande mašine kroz razgovor s njihovim agentom g. Marinom Perakom. Istražili smo koliko ova usluga zaista košta, koji će vam automobili biti dostupni te koliko ćete dugo na njih čekati. No, krenimo redom.

Kako izgleda proces sklapanja ugovora

Jednom kad uspostavite kontakt sa svojim simpatičnim agentom ili agenticom, prvo će vas pitati kakve su vaše svakodnevne potrebe – vozite li, primjerice, samo na kratkim relacijama ili vas posao često vodi i daleko od kuće. To će uvelike utjecati na izbor vozila koje će najbolje služiti vašim individualnim potrebama.

Idući korak je da vidite želite li u dugoročni najam uzeti vozilo (ili više njih) iz Hertzovog već postojećeg voznog parka ili vam više odgovara nabava potpuno novog vozila. U tom slučaju imate dvije opcije – ili ćete sami pronaći vozilo po vašoj želji ili ćete uz pomoć svog agenta dogovoriti sve detalje. Odluka je u potpunosti vaša.

Potom se postavlja pitanje vremenskog roka koji ćete ugovoriti. On može biti između jedne i pet godina, a tijekom čitavog ugovorenog vremenskog razdoblja uživat ćete sve privilegije i usluge kojih smo se već dotakli. Nakon toga, budete li zadovoljni uslugom, možete dogovoriti nabavu nekog drugog vozila koje će u tom trenutku najbolje odgovarati vašim potrebama.

Sad, kad ste riješili sve ove važne detalje, preostaje potpisati ugovor. To je ujedno i jedini trenutak u kojem morate biti fizički prisutni u najbližoj vam Hertzovoj poslovnici budući da se veći dio ovog procesa može odraditi na daljinu – bilo telefonskim putem bilo preko video poziva.

I, možda mnogima, najvažnija stavka u ovoj priči odnosi se na cijenu ove usluge. Početna cijena kreće od 200 eura mjesečno, ovisno o vozilu koje izaberete – dakako. Prizovemo li u svijest činjenicu da su banke posljednjih mjeseci prilično pooštrile uvjete za kredit, dugoročni je najam idealna prilika da sjednete u novi auto bez zamornog natezanja s bankama. Osim toga, u svoj ćete novi auto, u slučaju da se odlučite za Hertz, najčešće sjesti već dva tjedna nakon potpisivanja ugovora!

I za kraj ostavljamo najvažniji razlog zbog kojeg biste se trebali odlučiti za Hertz – ljude. Centralni dio poslovne politike ove kompanije, naime, predstavlja upravo odnos s klijentima. U Hertzu su, naime, duboko svjesni činjenice kako je upravo dobar postprodajni proces ključan dio uspjeha – kako njihovog, tako i vašeg. Na kraju dana, za dugoročni se najam vjerojatno odlučujete ponajprije zbog toga kako biste se riješili jedne brige, a njihova je temeljna misija pobrinuti se za skrb o vašem voznom parku, neovisno o tome koliko on bio velik, kako biste vi imali više vremena baviti se svojim poslom.

Sve što vi trebate učiniti je, osim redovitog plaćanja mjesečnih troškova najma i punjenja benzina prema vašim potrebama, odnositi se prema svom novom vozilu onako kako zaslužuje. Za sve ostalo je tu Hertz!

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Hertzom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.