nove generacije pametnih telefona

Tragate li za novim mobitelom, pogledaj kojih pet karakteristika Huawei Mate Pro čini najboljim izborom

09.02.2021 u 10:36

Bionic
Reading

Pametni telefoni našu svakodnevicu čine praktičnijom. Od samog jutra, kada nas probudi alarm na mobitelu, preko prvog dnevnog pregleda vijesti, zapisivanja bilješki, stvaranja divnih uspomena uz kameru, opuštanja uz glazbu, film ili audioknjige, pa sve do mobilnog bankarstva i shoppinga, većinu dnevnih aktivnosti možemo odraditi služeći se tek telefonom

I to je sjajna stvar jer nam se cijeli svijet sada nalazi na dlanu. Od nedavno je na hrvatskom tržištu dostupan novi, vrhunski pametni telefon, Huawei Mate 40 Pro koji donosi najbolje od Huaweijevih tehnologija. Istražili smo o čemu se točno radi i izdvojili pet razloga zbog kojih je riječ o najboljem izboru.

1. Vrhunska kamera

Ultra-širokokutna kamera Huawei Mate 40 Pro-a nudi šire vidno polje, bogatije detalje, poboljšane performanse pri slabom osvjetljenju i algoritme koji omogućuju snimanje prostranih krajolika ili gradskih panorama. Cine širokokutna kamera pruža vjerni prikaz visoke razlučivosti, dok je kvaliteta fotografija dodatno poboljšana Full Pixel Octa PD autofokusom, što objekte na fotografijama čini još oštrijima. Napredni sustav kamera Huawei Mate 40 Pro-a napravljen je u suradnji s Leicom, što omogućava snimanje impresivnih širokokutnih videozapisa i fotografija, prednjim i stražnjim kamerama. Uz pomoć Steady Shot funkcije, snimanje visokokvalitetnih videozapisa jednostavnije je nego ikad, dok XD Fusion HDR Video osigurava uravnoteženu ekspoziciju, čak i pri ekstremnim kontrastima osvjetljenja. Ostale napredne funkcije uključuju Tracking Shot, dok Story Creator omogućuje istinske kinematografske efekte, a lako se mogu dodati i glazba u pozadini, filteri te različiti efekti.

2. Baterija

Nakon kamere, druga karakteristika ključna pri odabiru pametnog telefona svakako je baterija. Nitko ne želi biti vezan za utičnicu niti stalno nositi punjač sa sobom. I ovdje do izražaja dolaze vrhunske karakteristike Huawei Mate 40 Pro uređaja, opremljenog baterijom kapaciteta 4.400 mAh koja odgovara na energetske zahtjeve rada na 5G-u i daje dovoljno snage za cjelodnevno korištenje. Kada se baterija isprazni, korisnici ne moraju brinuti jer uređaj donosi najbržu verziju SuperCharge tehnologije. Podržano je 66 W punjenje putem žice i čak 50 W bežično punjenje što omogućava brzo punjenje baterije.

3. Čip

Najbolji Mate dosad dolazi s Kirin 9000 čipsetom i potpuno je spreman za 5G doba, kao i za izvršavanje svih intenzivnih zadataka i multitasking. Kirin 9000 ugrađen u Huawei Mate 40 Pro je sofisticirani 5-nanometarski 5G SoC, a pruža znatno poboljšane performanse i energetsku učinkovitost u odnosu na svog prethodnika. Zahvaljujući naprednoj izradi, korisnici će uz Huawei Mate 40 Pro s lakoćom obaviti i najzahtjevnije zadatke, dok je bez zastajkivanja moguće pokrenuti mnoštvo aplikacija. Osim toga, novi grafički procesor u Mate 40 Pro telefonima najmoćniji je na Huawei uređaju dosad, a uređaj je spreman glatko reproducirati sve gamerske naslove na prostranom 6,76-inčnom OLED zaslonu FHD+ rezolucije.

4. Dizajn

Huawei Mate 40 Pro stvoren je po principima funkcionalnog dizajna. Beskompromisni dizajn Huaweijevog 88° Horizon zaslona pruža impresivno iskustvo gledanja u kompaktnom paketu, dok svilenkasta krivulja omogućuje ugodno ležanje u ruci. Uređaji dolaze s IP68 certifikatom otpornosti na prašinu i vodu, izborom virtualnih i fizičkih kontrola glasnoće te poboljšanim algoritmima za sprječavanje slučajnog dodira. Poleđina telefona donosi Space Ring dizajn, evoluciju kultnog kružnog i simetričnog dizajna Mate serije, a Huawei Mate 40 Pro dolazi u Silver i Black izdanjima.

5 Privatnost i sigurnost

EMUI 11 korisničko sučelje sadrži cjelovita sigurnosna rješenja za zaštitu korisnika Huawei uređaja. Operativni sustav ima certifikat CC EAL5+, što je najviša razina certificiranja komercijalizirane sigurnosne mikro jezgre. EMUI 11 također dolazi s novim opcijama privatnosti. Tijekom prijenosa fotografija, korisnici mogu lako ukloniti osjetljive osobne podatke kao što su mjesto, vrijeme i detalji uređaja iz datoteke prije nego što je poslana.

Svim ovim sjajnim karakteristikama valja dodati i da Huawei Mate 40 Pro dolazi s inovativnim Huawei mobilnim uslugama (HMS). Zahvaljujući tome, korisnicima  je osigurano pametnije, bogatije, praktičnije i sigurnije iskustvo na pametnom telefonu. Osim toga, u AppGallery trgovini nalazi se i bogat izbor globalnih, kao i najpopularnijih lokalnih aplikacija, a Huaweijeva Petal Search, Petal Maps i Huawei Docs rješenja nude još jednostavniji dolazak do svih novih aplikacija, navigaciju te  upravljanje dokumentima.