TKO IH NE BI POŽELIO

Torbe domaćih dizajnerica koje volimo

23.02.2015 u 11:04

  • +20

Torbice domaćih dizajnerica

Izvor: tportal.hr / Autor: promo

Bionic
Reading

Zanimljive i atraktivne torbice koje začas mogu podignuti svaku kombinaciju, već su neko vrijeme u fokusu domaćih zaljubljenica u modi. Originalne, nosive, neobične, kul i slatke nešto su što bi svaka fashionistica voljela imati u svojem ormaru

Torbice su uvijek dobrodošao modni dodatak, a ove 'Made in Croatia' bez dvojbe bi svaka zaljubljenica u modu voljela imati u svojoj garderobi. Djelo su domaćih talentiranih dizajnerica, a ako ne želite biti uniformirani, nećete požaliti ako investirate u ove lijepe i kvalitetne torbice.

U bogatoj ponudi domaćih kreatorica originalnim pristupom izdvaja se Tamara Bombardelli koja potpisuje posebnu kolekciju torbi za poznati hrvatski dućan Karla. Njezine su predivne torbe multifunkcionalne i mogu se nositi na nekoliko načina: kao clutch, aktovka, na ramenu ili ruksak. Totalno kul, zar ne.

Fantastične torbice nudi i Koza store na Gornjem gradu iza koje stoji mala obiteljska manufaktura Zoričić. Budući da je sve počelo u Istri, unikatne torbe dobile su naziv Koza, a poneseni entuzijazmom Velibora Zoričića, u projekt su se uskoro uključili i svi članovi obitelji. U njihovoj ponudi proizvoda napravljenih od prvoklasne kože osim torbica su i remenje, torbe za laptop, novčanici… Šarmantne torbice od prvoklasne kože koja stiže iz hrvatskih tvornica te po potrebi i talijanskih, modni su dodatak koji će ni ne sumnjamo oduševiti sve trendseterice. Specijalizirali su se za izradu torbica, no u ponudi možete pronaći i velike muške i ženske torbe, novčanike i remene. Kožu i metalne dijelove nabavljaju iz hrvatskih tvornica. Misao vodilja im je spajanje vrhunskih materijala s jednostavnim krojevima. Unutar Koze postoje brendovi Koza, Lile i Noobook.

Dobro je poznata domaćim fashionisticama i Emilija Beljan koja više od 10 godina stoji iza brenda Mica Torbica. Originalne torbice od kože koje odlikuju jednostavni oblici i efektni metalni ukrasi zadovoljit će sve ukuse, a s Emilijom se možete dogovoriti i oko detalja izgleda proizvoda.

Simpatične torbice pravi su dizajnerski komadi koje možete nositi na više načina i u svakoj prilici.
'Samouka sam i nikad nisam imala želju studirati dizajn. Inspiriram se materijalom i nikad ne izrađujem skice. Radim bez kroja, tako da je svaka Mica Torbica zbog toga unikatna. Moji su klijenti i žene i muškarci. Zbilja je šaroliko društvo u kojem se nalazim i to mi se jako sviđa', kaže Emilija koja planira i ove godine svoje torbice predstaviti na različitim sajmovima.

Iza brenda Bags by Kristina stoji naša poznata fotografkinja Kristina Fazinić. Brend je, objašnjava, spojio dvije njezine najveće strasti – fotografiju i dizajn.
Njezine kožne torbe, osim funkcionalna dizajna, nude šarmantan pristup fotografiji koja se pojavljuju na torbama u posve neočekivanom kontekstu - kao detalj koji doprinosi originalnosti. Omiljeni su joj motivi more i kamen, no osim fotografiranja krajolika, voli snimati i detalje iz svakodnevice.

'Volim drugačije i neobične torbe koje nema svaka druga žena na ulici. Zbog te sveprisutne jednoličnosti sam i počela razmišljati o tome da ih sama krenem izrađivati. Istodobno, u to sam vrijeme sređivala svoju fotodokumentaciju i među tisućama fotografija pronašla mnoge neobjavljene motive svoje rodne Korčule, dalmatinskih krajolika, zaboravljenih starina ili morskih detalja. Poželjela sam da te fotografije ne ostanu na nekom disku, nego da im dam jednu novu dimenziju, upravo na torbama', rekla je Kristina.

Svaka torba je unikat, objašnjava, a izrađuje ih od vrhunske kože. Kristina kaže da su njezini kupci žene sa stilom od 20 do 50 godina.

'Sjajno je vidjeti mladu curu i ozbiljnu ženu s različitim životnim pričama kako žele istu moju torbu. Nemam uzore, uzdam se u sebe i svoj kreativni proces', otkriva Kristina.