MRŠAV I ODSUTAN

Tom Cruise pretvorio se u vlastitu sjenu

11.09.2012 u 08:13

Bionic
Reading

Već tjednima novinari prate tjelesne promjene Toma Cruisea. Čini se kao da nakon razvoda od Katie Holmes naočigled mršavi

Nakon razvoda koji se pretvorio u medijski svjetski događaj, Tom Cruise pojavio se tri tjedna kasnije uočljivo mršaviji. No čini se da tu nije kraj i da glumac nastavlja gubiti kilograme. 

Pedesetogodišnji glumac doimao se kao vlastita sjena kad se pojavio na predstavi Richarda III. u Shakespeareovu Globe Theatre u Londonu prošlog vikenda.

Njegova vidno izmijenjena figura potaknula je pitanja – je li riječ o radikalnoj dijeti ili posljedicama razvoda od Katie Holmes? Dodatna nagađanja pokrenuo je izraz njegova lica – s vidno odsutnim pogledom i dojmom opće iscrpljenosti

Najveća zvijezda među scijentolozima u Londonu je na snimanju novog filma. Slobodan dan iskoristio je za znameniti Shakespeareov teatar, gdje je sama njegova pojava izazvala priličnu pomutnju. Pojavio se desetak minuta prije podizanja zavjese u pratnji četvorice (snažnih) muškaraca. Na kraju izvedbe holivudski glumac svoje je oduševljenje iskazao srčanim pljeskom. Druženje glumaca nastavilo se na kasnoj večeri u obližnjem Swan restoranu, koji je zbog slavnog posjetitelja produžio svoje uobičajeno radno vrijeme.

'Sad smo već svi na prekovremenima, a oni su naručili još jednu turu piva', komentirao je uposlenik restorana za People

Za boravka u otočkoj prijestolnici Cruise se sastao s bivšom djevojkom Penelope Cruz i njezinim suprugom Javierom Bardemom. Društvu se priključila Tomova partnerica iz filma 'Vanilla Sky' Cameron Diaz i njegov sin Connor.

Promjene na Cruiseovoj figuri mediji prate još od početka ljeta, kad je njegova supruga Katie predala zahtjev za rastavu. Glumac je tada izjavio da je 'duboko ožalošćen' njezinom odlukom i ubrzo su krenula nagađanja da je uslijed obiteljskih problema glumac izgubio dobrih sedam kilograma. U nekoliko narednih pojavljivanja ovog ljeta djelovao je sve mršavije i mršavije. Zaborav od privatnih problema tražio je u sve većoj profesionalnoj aktivnosti.

'Prijatelji i obitelj tražili su od njega da se odmori, ali on se nije obazirao', komentirao je za Graziju njegov neimenovani prijatelj. 'Nije htio usporiti. Činilo se kao da ne sliči sebi. Preskakao je svoje uobičajene vježbe i slabo se hranio. Odjednom je odjeća počela visiti na njemu.'

Katie Holmes svoju je odluku obrazložila 'nepremostivim razlikama' u karakteru i zatražila potpunu skrb za njihovu šestogodišnju kći Suri. U kolovozu je uslijedio i formalni razvod.