Primjer održivosti

To se rijetko viđa: Princeza Anne nosila haljinu staru 45 godina

23.06.2023 u 14:46

Bionic
Reading

Princeza Anne, sestra kralja Charlesa, dala je najbolji primjer održivosti odabirom haljine koju je prvi puta nosila 1978. godine

Princeza Anne odlučila se na uistinu nesvakidašnji potez, odjenuvši haljinu koju je prvi puta nosila prije - 45 godina!

Sestra kralja Charlesa ovaj dojmljiv stajling nosila je prilikom zbivanja Royal Ascot, kraljevskih utrka konja. Riječ je o svjetloplavoj haljini midi dužine na kojoj se ističu kragna, otmjeni gumbići na gornjoj prednjoj polovici i plisirana suknja A kroja.

  • +2
Princeza Anne Izvor: Profimedia / Autor: John Rainford / Sipa Press / Profimedia

Za razliku od prvog puta kada ju je nosila bez dodataka, sada ju je nadopunila elegantnim bijelim kardiganom, rukavicama i pripadajućim svjetloplavim šeširom. Davne 1978. stilizirala ju je s malom crnom torbicom, a 45 godina kasnije odlučila je osvježiti stajling torbicom i cipelama u krem boji.

Princeza Anne vjerojatno se odlučila ponoviti ovaj outfit i kao primjer održivosti, koju je kralj Charles često naglašavao kao jednu od promjena koju želi uvesti u svojoj vladavini, ističući kako nerijetko svoju odjeću daje šivati i obnavljati umjesto da kupuje novu.

Prvotno ga je nosila 1978. godine na svečanom primanju predsjednika Bocvane, zajedno sa svojom majkom, kraljicom Elizabetom II. Ovo nije prvi puta da ga je oživjela jer ga je nosila i u srpnju 2022. godine prilikom posjeta groblju u Bromptonu.