OTKRIVANJE TAJNI

Tko uživa u boljem seksu, parovi ili samci?

21.03.2013 u 10:37

Bionic
Reading

Tko više uživa u seksu i čija je intima uzbudljivija? Proučite argumente za i protiv

Imaju li singlice puno više prilike iskusiti velika erotska uzbuđenja samo zato što će češće spavati s novom osobom? Ili je seks bolji kad možete iskusiti blaženstvo maženja u krevetu u nedjeljno jutro s osobom koju volite? Koncentrat seksa samaca je sadržan u onom djeliću sekunde prije nego što se to zapravo dogodi: u trenutku prije nego što ćete se poljubiti ili ući u krevet s osobom o kojoj ste maštali nekoliko tjedana, mjeseci ili tri minute, objašnjava za Mail Online seksualna terapeutkinja Tracey Cox.

Zašto je to tako uzbudljivo? Samo zato što prije niste bili zajedno! To je jedini trenutak u kojem seks samaca pobjeđuje seks parova - jedina prednost takvog seksa je u tome što je sve potpuno novo.

Glavni nedostatak seksa u vezi/braku leži u činjenici da nema ničeg novog i nepoznatog. Zato tako često ljudi ulaze u preljub i obično završe kao gubitnici, jer malo tko želi imati redovit seks s osobom koja redovito laže.

Čak i ako je u današnjem društvu prihvatljivo imati seks za jednu noć, jedan dio nas još uvijek misli da to ne bismo smjeli raditi, što ponovno takav seks čini beskrajno uzbudljivim.

Seks bez obaveza može učiniti ženu odvažnijom u krevetu: ako se ne želite udati za nekog muškarca i znate da ga više nećete vidjeti, taj će vas osjećaj zabranjene avanture prilično uzbuditi.

Divlji, ali sebičan seks

Možete slobodno govoriti prostote u krevetu, odglumiti svaku fantaziju i jako vrištati jer vas baš briga hoće li vas krivo procijeniti. Seks za jednu noć ipak nije audicija za pratnju na božićnom domjenku njegove kompanije!

S druge strane, seks bez obveza je sebičan: oboje ste u krevetu samo zbog svog užitka.

Takav je seks samo čisto fizičko iskustvo, a kad je sve gotovo, najčešće ćete se osjećati prilično prazno i činit će vam se besmislenim to što ležite u krevetu s tipom kojeg ne poznajete i zapravo i ne želite osobito.

Samački seks ima puno veze s time gdje ste trenutno u svom životu, kako se osjećate, što tražite i želite.

Ako ste mladi, osjećate se seksi, izgledate privlačno i raspoloženi ste za party, seks je tada moćno privlačan. Ako baš i niste tako mladi, osjećate se debelo, a vaše su nedavne veze bile samo razočaranje ili katastrofa, može vam se učiniti da muškarac kojeg ste nedavno upoznali ili bivši kojeg ste ostavili prije nekoliko mjeseci ubrzano postaju strašno seksi.

Iako seks samaca ima svoje vrhunce, imate li pravog partnera, onda je seks parova prava stvar. Iako možete imati sjajan seks s osobom koju ne volite, seksualni odnos s osobom koju volite daje pojmu orgazmičko novo značenje.

Orgazmi su (ili bi barem trebali biti) česti i konstantni: poznate se jako dobro i znate koju točku trebate dodirnuti.

Emocionalna veza čini seks beskrajno ljepšim. Volite se i želite pružiti zadovoljstvo drugoj osobi.

Presudna je stvar povjerenje. Iako neke žene uživaju u hodu po rubu sa strancem, neke druge mogu postati kraljice seksa tek s partnerom kojeg poznaju i u kojeg imaju povjerenje. Loša strana seksa parova je to što često možete zaglaviti u lošim ciklusima odnosa.

Ako ste singlica i imate loš seks, možete otići i pokušati pronaći svoju sreću negdje drugdje. Ako ste u braku ili u vezi – zapeli ste. Što je još gore, prisiljeni ste raditi ono što iscrpljuje svakog – morate raditi na odnosu.

Surova stvarnost glasi: dok ste bili sami, veselili ste se brzom seksu, a sada to više nije ni upola privlačno. Ipak, srećom, prednosti seksa u vezi veće su nego njegovi nedostaci.

Vjerojatno zato što parovi eksperimentiraju s više različitih ljubavnih raspoloženja. Seks sa strancem zna biti ludo uzbudljiv, ali u paru možete iskusiti i senzualno maženje i seks uz smijeh i seks u kojem oboje na sekundu zastanete i kažete: 'Jako te volim!'

Znate li na kojoj strani jastuka želite biti?