ANGAŽIRANI ZNAKOVI

Tko su najveći domoljubi zodijaka: Najviše ih bole teškoće njegovog naroda i države

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 27.06.2020 21:28
  • Objavljeno 27.06.2020 u 21:28
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Rawpixel Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Četvrti znak zodijaka povezan je s četvrtom kućom horoskopa, a koja pokriva područja kao što su obitelj, dom, zavičaj, regija, narod, domovina i nasljeđe. Pojmovi svojstveni četvrtoj kući obilježavaju i osobnost rođenih u ovom znaku

Tipičan je Rak snažno vezan za nešto (ili sve) od sljedećeg: mjesto rođenja i odrastanja, fizički dom i domovinu, roditelje i daljnje pretke, etničko porijeklo, povijest svog naroda te ostalo što je relevantno za korijene i osjećaj pripadnosti grupi.

Rakovi naprednijih pogleda ne zanemaruju vezanost za obitelj, ali je nadilaze i poistovjećuju se sa širom zajednicom - domovinom, narodom, rasom, civilizacijom. Podjednako se brinu i spremno žrtvuju za obitelj i dom, kao i za narod i domovinu. To su vrijednosti koje su im najjače prirasle srcu i čiji su im boljitak i sigurnost primarne motivacije.

Rak je redovno onaj kojeg najviše bole teškoće njegovog naroda i države, koji prvi detektira prijetnje poput društvene krize, pobune ili vanjske agresije i prvi se angažira na obrani. Taj se angažman može sastojati od osvještavanja javnosti na opasnost, hrabrenja i poticanja sunarodnjaka da daju doprinos, građanskog i političkog aktivizma, umjetničkog i humanitarnog rada ili uključenja u oružane postrojbe.

  • +4
  • +1

Alessandra Ambrosio je Ovan, rođena je 11. travnja 1981.

Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ovan i Jarac na braniku domovine

Još se neki znakovi ističu gorljivim domoljubljem. Ovan jedva čeka priliku da primijeni svoju borbenu prirodu na neki koristan cilj. Jarac je vrlo konzervativan i prkosan prema onima koji dignu ruku na nešto njegovo - grad, regiju, državu, narod.

  • +1

Kate Middleton je Jarac, rođena je 9. siječnja 1982.

Izvor: Profimedia / Autor: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Lav shvaća napad na domovinu vrlo osobno, kao uvredu časti. Ova tri znaka sposobna su za neslućene okrutnosti u obrani interesa svoje zajednice.

  • +1

Nina Badrić rođena je 4. srpnja 1972.

Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Na dnu domoljubne ljestvice, Vodenjak više mari za ljudski rod nego za naciju, koju smatra preuskim okvirom za svoj univerzalni duh. Škorpion, previše ciničan da bi se poistovjetio s narodom i državom, nastojat će izbjeći bilo kakvu osobnu žrtvu. Pokrenut će se samo ako mu je netko blizak ugrožen.

  • +8
  • +5

Matthew McConaughey je Škorpion, rođen je 4. studenog 1969.

Izvor: EPA / Autor: GUILLAUME HORCAJUELO

Vage su zaseban slučaj: one Venerinog tipa okrenute su flertu, šminkanju, modi i estetici, dok su saturnovske Vage izuzetno domoljubne, nesalomljive i beskompromisne, u rangu četiriju znakova na vrhu ljestvice.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!