'INNOVATION STORY'

Tko kaže da održiva moda mora biti dosadna? H&M otkrio je uzbudljivu kolekciju prepunu efektnih komada

19.04.2022 u 12:09

Bionic
Reading

'Innovation Story Cherish Waste' peta je kolekcija odjeće i dodataka H&M-a stvorena od recikliranih materijala u duhu održive mode

Prva H&M-ova priča o inovacijama pokrenuta je početkom 2021., a obuhvaćaju niz tematskih kolekcija posvećenih promicanju održivijih materijala, tehnologija i proizvodnih procesa. Najnovija kolekcija naziva 'Innovation Story Cherish Waste' sadrži odjevne predmete izrađene kružnim postupkom što ih čini ekološki poželjnima.

  • +41
Innovation Story Cherish Waste Izvor: Promo fotografije / Autor: hm

Vrlo upečatljivi komadi od ponovno upotrijebljenih, recikliranih materijala, kao i onih s minimalnim štetnim utjecajem na okoliš okosnica su nove kolekcija H&M-a koja odiše romantičnim duhom, a u prodaji će biti dostupna na stranici brenda i odabranim trgovinama od 21. travnja.

Za potrebe nastanka nove kolekcije, H&M je koristip potpuno nove materijali kao što je MIRUM®, reciklirana svila i AirCarbon™.

Glavne komade kolekcije čine haljine, od ružičastog modela u obliku srca do blijedoplave haljinice i ružičaste pletene haljine sa efektom šiljaka, a sve su izrađene od recikliranog poliestera.

Ružičasta košulja s volanima stvorena je od reciklirane svile, dok su cipele i narukvice stvorene od materijala MIRUM®, biljne kože bez plastike izrađene od biljnih vlakana, ulja i minerala.

Crna ogrlica i naušnice u obliku srca izrađene su od AirCarbon™, biomaterijala napravljenog od prirodnih mikroorganizama koji koriste zrak i ugljik iz stakleničkih plinova koji bi inače otišli u atmosferu.