BOLJI ŽIVOT

Tko je sretniji, muškarci ili žene?

19.10.2012 u 13:59

Bionic
Reading

Iako je poznata uzrečica da se djevojke samo žele dobro zabaviti, novo istraživanje pokazuje da je ipak muškarcima zabavnije u životu nego ženama te su zato sretniji

Prema najnovijoj studiji trećina žena priznaje da im je dosadno u životu jer s vremenom upadnu u rutinu. Glavni razlog tome je što su prisiljene balansirati s obavezama na poslu i u obitelji te imaju sve manje vremena za sebe i svoje potrebe.

Na kraju žene skoro i nemaju kada popiti piće ili se družiti s prijateljicama. Većina anketiranih žena smatra da se muškarci bolje zabavljaju u životu zato što nemaju toliko odgovornosti, posebno kod kuće, a polovica ih vjeruje da im je bolje u životu jer nisu opterećeni mišljenjem drugih.

Oko 39 posto muškaraca izjasnilo se da im je ljepše u životu od žena jer imaju bolji društveni život. No osim uvjeta veliku ulogu ima i karakter osobe jer dio žena priznaje da su sramežljive.

Samo 17 posto žena vjeruje da su zabavnije kada se nalaze uz svoje partnere, a 35 posto misli da su im dosadne. Osim toga, žene se češću smiju muškarčevim šalama nego oni njihovima.

Psihologinja Anjula Mutanda za Daily Mail zaključuje da žene imaju manje vremena za sebe i zabavu jer još uvijek nose više odgovornosti na svojim ramenima nego muškarci, a tome bi mogla pomoći ravnopravnija podjela poslova u kućanstvu i obitelji.