MODNI GAFOVI

Tko je imao najgoru haljinu na dodjeli Oscara

25.02.2013 u 11:14

Bionic
Reading

I dok su neke slavne dame, poput Jennifer Aniston u crvenoj Valentinovoj haljini ili pak Jennifer Garner u raskošnoj Guccijevoj opravi, brojne okupljene ostavile bez daha te pokazale glamuroznu stranu Hollywooda, nekim damama to baš i nije pošlo za rukom pa su se tako, usprkos silnom trudu, našle na listi najgore odjevenih

Crveni tepih povodom Oscara uvijek je savršeno mjesto za pokazivanje glamuroznih haljina, a poznate glumice tjednima se pripremaju da bi prodefilirale njime i izazvale oduševljenje, no nekima to ipak nije pošlo za rukom, pa su se tako našle na listi najgore odjevenih, a njihove haljine još neko vrijeme sigurno će se spominjati kao modni gafovi.

Na samome vrhu najgore odjevenih dama na dodjeli Oscara našle su se Kelly Rowland i zvijezda serije 'Kućanice' Brandi Glanville zahvaljujući pretjeranom otkrivanju kože. Naime, Brandi Glanville je na crveni tepih stigla u haljini koju je sama dizajnirala za svoju modnu kuću Brand B te otkrila doista previše. Nekadašnja članica Destiny's Childa, Kelly Rowland, posegnula je za crno-bijelom haljinom s potpisom Donna Karan Atelier, a iako je bila dobro zamišljena, cijeli dojam je narušio previsok prorez na nozi koji je sezao do bedra.

Sličnu modnu pogrešku napravila je i Naomi Harris, zvijezda filma 'Skyfall', koja je u dugoj zlatnoj haljini malo toga prepustila mašti. Haljina koju je dizajnirala studentica modnog dizajna Michael Badger, čija je mentorica bila sama Vivienne Westwood, na crvenom tepihu je doista prijetila modnom katastrofom, a sama Naomi morala je dobro paziti hodajući.

Zvijezda filma 'Jadnici', Helena Bonham Carter, u skladu sa svojim eklektičnim stilom na crveni tepih stigla je u haljini Vivienne Westwood u shabby-chic stilu, no njezin modni odabir baš i nije oduševio kritičare.

Pažnju mnogihprivukla je Helen Hunt mornarsko plavom haljinom koju je nabavila ni više ni manje nego u lancu ulične mode H&M-u. Međutim, iako je haljina iz H&M-ove ekološke kolekcije Conscious bila zgodna zamisao, modni kritičari zamjeraju joj kroj koji joj baš i nije pristajao, posebice u području struka, a mnogi su istaknuli i da je haljinu mogla malo izglačati prije izlaska na crveni tepih.

Olivia Munn stigla je pak u crvenoj haljini ukrašenoj zlatnim detaljima s potpisom Marchese. No haljina čiji je gornji dio bio u obliku korzeta Oliviji je itekako otežavala kretanje, s obzirom na duži šlep te metre nabranog materijala.

Na ovogodišnjoj dodjeli Oscara ni anđelicama Victoria's Secreta Mirandi Kerr i Alessandri Ambrosio nije pošlo za rukom pokupiti pohvale. Iako je na nedavnoj dodjeli nagrada Zlatni globus svojom haljinom doista oduševila, Miranda se ovoga puta našla na listi najgore odjevenih zahvaljujući sivkastoj opravi dubljeg dekoltea koja je više podsjećala na spavaćicu nego na glamuroznu haljinu. Alessandra Ambrosio u poluprozirnoj haljini bogato ukrašenoj zlatnim detaljima pokazala je pak donje rublje. Heidi Klum ovoga puta pretjerala je s dubokim dekolteom. Duga zlatna haljina isticala ju je u mnoštvu dubokim i uskim dekolteom koji je otkrivao doista previše.

Na listi najgore odjevenih našla se i Paz Vega u pomalo neobičnoj bijeloj haljini ukrašenoj velikim cvijećem u kombinaciji s visokim platformama. Neobičnim krojem haljine iz mase se isticala i Sunrise Coigney u društvu supruga Marka Ruffala.