VEĆ SU HIT

Tisja Kljaković Braić: 'Cilj mi je pokušati napraviti dalmatinski brend koji predstavlja naš mentalitet i slavi sve što mi jesmo'

22.11.2019 u 18:55

Bionic
Reading

Prošle je godine ova umjetnica osvojila publiku knjigom 'Oni' s kojom nema koga nije oduševila jednostavnim ilustracijama i gestama, rečenicama i trenutcima međuljudskih odnosa koje tumači na sebi svojstven humorističan način. Sve ljubitelje njezinog rada posebno je razveselila vijest da je Tisja Kljaković Braić napravila i majice sa svojim simpatičnim slikovitim crticama iz života u kojem se mnogi prepoznaju o kojima je pričala za tportal

Tisja Kljaković već dulje vrijeme uveseljava karikaturama bračnog para s naglaskom na mediteransko podneblje (iz kojega potječe i koje je bitno određuje) koje je u početku objavljivala na Facebooku. Potom je objavljena knjiga 'Oni' koja je do sada prodana u preko 8000 primjeraka, a nakon nje i brojnih hvaljenih izložbi, došle su na red i majice koje je nedavno predstavila, a koje žele nositi svi.

'Majice sam napravila jer su mi to stalno predlagali u komentarima ispod karikatura. I tribalo mi je dugo. Čak mi je i lito pobiglo. Htjela sam da majice budu Galebove jer mi se to činilo najkvalitetnije, a i naše je. Tribalo ih je čekat, ali neka, mislim da se isplatilo. Mogu se naručiti jednino preko moje Facebook stranice Tisja Kljaković Art', ispričala nam je slikarica.

  • +4
Tisja Kljaković Braić majice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Petra Ognjenović

Kad je riječ o pomami, kaže da ih nije tiskala puno.

'Možda dvadesetak po motivu. Ostavila sam prostor za druge motive Cilj mi je u stvari pokušati napraviti jedan dalmatinski brend koji predstavlja naš mentalitet i slavi sve što mi jesmo. S tim namjeravam vrlo oprezna bit jer mi je stalo da traju .A trajat će jedino ako ništa ne forsiram i ako budem radila ono šta me veseli iz dana u dan.

Tisjin recept za uspjeh je upalio, a pratitelji uživaju u njezinim radovima koji im donose veselje. 'To šta ovo donosi radost ljudima najveća mi je srića i zadovoljstvo, najveći pokretač. Upravo taj osjećaj stvorija je NJIH', poručuje.