NEUTAŽIVA GLAD

Tesla troši baterije čak i kada se ne miče s mjesta

29.11.2013 u 10:14

Bionic
Reading

Električni automobili imaju mnogo prednosti u odnosu na klasične, no zasad imaju i daleko više mana

Čak i sofisticirani primjerci poput Tesla Model S-a, koji se trenutno nalazi na čelu električne povorke, muku muče s nekim, rekli bismo, poprilično neobičnim problemima.

Nakon što se pokazalo da je automobil sklon tome da se spontano zapali ako dođe do kratkog spoja kod baterija, posljednje vijesti nam sugeriraju da vozilo iz Silicijske doline ima i problem s potrošnjom; i to dok se ne miče s mjesta.

Naime, jedan od vlasnika, David Noland opazio je da njegov primjerak troši struju čak i kad je ugašen, piše Green Car Reports.

Koliko struje?

U jednoj noći dovoljno za prevaljivanje 40-ak kilometara. Nije baš malo. U međuvremenu su u Tesli reagirali i izbacili softversku zakrpu koja je donekle riješila problem.

Automobil sad ‘ždere’ samo 25 km autonomije svake noći, a navodno su za ovu potrošnju krivi električni sustavi koji se brinu da automobil u svakom trenutku bude spreman za trenutno ‘buđenje’.

Nissanov Leaf se također trenutno ‘budi’ pa zasad nema dojava o rastrošnosti energije u mirovanju.

Ne znamo za vas, ali nama bi smetalo da nam iz automobila preko noći iscuri pola litre goriva. NAdajmo se da će Tesla riješiti ovaj problem.