SUSJEDI 'IZ PAKLA'

Teško je živjeti u blizini Madonne i Josipa Radeljaka

08.06.2010 u 10:44

Bionic
Reading

Laskave titule groznih susjeda i gomilu tužbi zaradili su svojim neprikladnim ponašanjem Madonna, Amy Winehouse, Pete Doherty, ali i Nada Gačešić-Livaković i Josip Radeljak

Nakon što su prije par dana susjedi optužili holivudskog glumca Vala Kilmera zbog ograničavanja njihovih slobodaprisjetili smo se i drugih slavnih osoba koje su se s velikim uspjehom zamjerile svojoj neposrednoj okolini agresivnim ponašanjem.

Madonnini
susjedi prozvali su pop kraljicu najnepoželjnijom sustanarkom. Njezina prva susjeda u New Yorku Karen George otišla je tako daleko da je protiv nje uložila tužbu zbog ometanja mira i reda, navodeći da je upravo zbog njezinog fanatičnog vježbanja bila prisiljena iseliti iz svog stana.

U prijavi je navela da nije mogla živjeti od buke, skvičanja i dijaboličnog udaranja bez prestanka, izazvanog Madonninim opsesivnim vježbanjem na katu iznad. Kako je 50-godišnja pjevačica uspjela iznervirati Njujorčane naviknute na buku i nevjerojatan promet, nikad nećemo saznati, ali sigurno je da je upravo zbog toga dospjela na crnu listu najnepoželjnije celebrity susjede. Sasvim očekivano, u društvu nepoželjnih susjeda našla se i britanska soul zvijezda Amy Winehouse

Problematična po svim točkama ponašanja, nije se libila isprovocirati susjede ispadima s drogom i alkoholom, pospješene činjenicom da je uvijek prati horda paparazza. Buka i psovanje koji često dolaze iz njezinog londonskog stana nisu ništa naspram njezinih obnaženih izlazaka na kućnim vratima koji vrijeđaju senzibilnu estetiku tankoćutnih Britanaca. Heroin chic izgled već je davno izvan svih trendova, pa je i anoreksična Amy, problematične kože i razmazane šminke, nakon nekoliko takvih izleta ekspresno prešla iz kategorije ekstravagantne dive u kategoriju olinjale nepoželjne susjede.

Podjednako bučan i neobuzdan u svojim pijankama i tulumarenjima, Amyin je kolega Pete Doherty. Britanski glazbenik i frontmen benda Babyshambles proganjan je od ogorčenih susjeda radi priređivanja raskalašenih zabava kojima bi razbudio cijeli kvart i nekoliko blokova uokolo. Stanove bi nakon tuluma ostavljao poprskane krvlju, s ostacima heroina po stvarima, zapišane i prepuštene mašti susjeda da otkriju što se iza zatvorenih vrata uistinu događalo. Odmah su ga prijavili na crnu listu ozloglašenih, na kojoj su se našle i Naomi Campbell i Heather Mills, bivša supruga sira Paula McCartneyja.

A da nemaju samo stranci susjede koji kao da su izašli iz filma 'Stanar' Romana Polanskog, dokazuju Josip Radeljak Dikan i Nada Gačešić-Livaković, oboje svojevremeno u medijima počašćeni nimalo laskavim titulama 'susjeda iz pakla'.

Podsjetimo, deset vlasnika stanova zgrade na splitskim Mejama jedanaest godina traže odštetu od Josipa Radeljaka jer je, tvrde, širenjem stana i rušenjem nosivih zidova oštetio statiku građevine. Odabranik zanosne Dolores Lambaše zaključio je da bi mogao zatvoriti terasu okrenutu prema moru, začepivši time i odvode za slivne vode, a kako bi stan od 80 četvornih metara pretvorio u dvostruko veći, u stanu je aktivirao pet mina. To je, posve razumljivo, neugodno iznenadilo njegove susjede koji su ga tužili za odštetu. Dikan trenutno vjerojatno ima veće probleme s medijskom pompom koju je izazvala najava izdavanja knjige Vlatke Pokos 'Život u raju', u kojoj ona detaljno opisuje njihov brak. Možda će nezadovoljni susjedi naći utjehu u nekom od odlomaka, ako knjiga na kraju ugleda svjetlo kioska.

Još jedna od prozivanih osoba hrvatskog javnog života u tom kontekstu hrvatska je glumica Nada Gačešić-Livaković. Prema pisanju medija, na zao glas stanara Mesničke 9 došla je kad je odlučila ukinuti sustanarima parkirališna mjesta, a navodno je i na ulazu postavila rampu, skinula poštanske sandučiće i uzela ključ zajedničkog podruma. Zakupnici tvrde da sve to čini kako bi njih potjerala i otkupila cijelu zgradu koja je u procesu povrata imovine. Na udaru se našao i arhitekt Branko Silađin koji već godinama u potkrovlju zgrade ima ured, a Gačešić-Livaković ga je tužila Gradu jer smatra da je on u tom prostoru ilegalno.