PARIŠKE IDEJE

Teško je ne zaljubiti se u ove trendove

27.09.2013 u 14:19

  • +37

Paris FW: Balenciaga, Lanvin, Balmain, Nina Ricci, Rick Owens, Carven

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Pariški su nam dizajneri na Tjednu mode upravo pokazali kamo smjera modni svijet, a znamo da njihove ideje brzinom munje kopiraju lanci ulične mode. Na nama je da pomno zapamtimo ove trendove

Na mat pločicama, specijalno postavljenim na pisti na kojoj je Lanvin u Parizu predstavio svoju kolekciju, svjetlucavi komadi odjeće te modne kuće došli su do punog izražaja. Doslovno je svaki komad odjeće, od haljina preko hlača i bluza do kaputa, imao metalik odsjaj, što će reći da je njihov dizajner Albert Elbaz odlučio opasno osvajati glamurozne crvene tepihe i svakako partyje.

Ono u što ćete se pak neminovno zaljubiti kod Balenciage zasigurno su šorcevi visokog struka i izrazitog A kroja, kao i suknjice iz iste linije, istog kroja. Hlače i suknje slave bokove, uz odlične ideje kako ih učiniti poželjnima na dosad neviđen način. Boja leda garantira eleganciju, kao i cvjetni uzorci.


Maskirni uzorak na gotovo pa ženstven način, kako ga zamišlja Carven, svidjet će vam se kao dio stylinga za dnevne prilike, od laganih kaputiće, preko haljina do torbica. Odlične su im i košulje-haljine, kao i predimenzionirane kratke jaknice.

Teški zlatni lanci, puno crno bijelih uzoraka, ponudio je Olivier Rousteing za Balmain odajući tribute osamdesetima . Reviju je nosila i Rosie Huntington-Whiteley, a u majici nalik na mrežu jasno se vidi da je dizajner naglasak u novoj kolekciji stavio na teksturu više nego li na kroj.

Nina Ricci ponudila je modnu fantaziju, ali vrlo nosivu i praktičnu. Ona zna kako naglasiti šarm i ženstvenost, a u novoj kolekciji pokazala je predivne viktorijanske suknje haljine, topiće bluze i sakoe. Vintage detalji, naglašeni struk, oduševit će poklonice njezinog modnog rukopisa. No iz vrlo nosive kolekcije jasno je vidljivo da Nina Ricci zna kako prodati odjeću.