MODNI ULOVI

Teško im je odoljeti: Najljepše tanke jakne za prevrtljive proljetne dane

04.05.2019 u 07:52

Bionic
Reading

Takozvani safari stil odijevanja, koji tradicionalno uključuje odjevne komade u zemljanim tonovima, ove sezone iznimno je popularan, a kako još uvijek nismo zakoračili u vrijeme u kojem su suvišne lagane verzije jakni, pravo je vrijeme da se počastite maslinastozelenim modelom koji najbolje opisuje ovaj popularni stil odijevanja

Nakon zime u toplim pernatim jaknama, bundama i kaputima na red su došle nešto laganije jakne stvorene za proljetno vrijeme, a sudeći prema aktualnoj ponudi na policama trgovina, ove sezone osobito su popularni modeli 'radničkih' cargo jakni, lagane verzije parki i takozvani shacketi, koji predstavljaju hibrid košulje i jakne.

Svim navedenim modelima zajednička je maslinastozelena boja te prirodni materijali i detalji poput velikih džepova koji najbolje opisuju utilitarističku modu, odnosno safari stil odijevanja. Nekoć dijelom funkcionalne odore koja se bojom stapala s prirodom, prepoznatljive jakne safari stila zahvaljujući dizajnerima poput Yvesa Saint Laurenta postale su punopravne članice modne scene.

Do današnjih dana renomirana dizajnerska imena, poput cjenovno pristupačnih lanaca trgovina uličnom modom, redovito se nadahnjuju estetikom safari stila, osobito kada je riječ o dizajniranju ljetnih kolekcija koje obiluju laganim i prozračnim materijalima i funkcionalnim odjevnim komadima.

Ove sezone upravo one predstavljaju idealno rješenje prilikom stvaranja dobitnih dnevnih izdanja, a podjednako efektno i zanimljivo mogu izgledati u večernjim kombinacijama.

  • +35
Jakne inspirirane safari stilom odijevanja Izvor: Promo fotografije / Autor: promo