NEOČEKIVANI trend

Tenisice stare 38 godina novi su hit među trendsetericama, no hoće li uspjeti skinuti s trona kultni bijeli model?

14.02.2020 u 12:37

Bionic
Reading

Sudeći po prizorima s gradskih ulica svjetskih metropola u sklopu novih izdanja Tjedana mode, poznate street style zvijezde imaju novog favorita u svijetu tenisica, a riječ je o modelu premijerno predstavljenom javnosti prije 38 godina

Takozvani athleisure trend koji iz sezone u sezone dominira modnom scenom, u street style krugovima, definitivno opada u popularnosti u korist odabiru elegantnijih odjevnih komada i obuće. Udobne tenisice, međutim, i dalje ne posustaju u popularnosti.

Nakon uvjerljive, višesezonske dominacije bijelih Stan Smith tenisica s potpisom sportskog diva Adidas, posljednjih sezona svjedočimo velikoj popularnosti odvažnih 'ružnih' tenisica zahvaljujući dizajnerskim modelima poput Balenciaginog Triple S ili modela Archlight s potpisom luksuzne francuske kuće Louis Vuitton.

Nedavno viđene u sklopu nedavnog Tjedna mode u Kopenhagenu na Dankinji Pernille Teisbaek, jednoj od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice, model tenisica New Balance 990v5s postale su omiljen odabir u modnim krugovima, a cijena im, ovisno o boji, dostiže cijenu i do dvije tisuće kuna.

Kreiran 1982. godine, ovaj specifičan model utjelovljenje je takozvanih 'tatinih' tenisica, a zvijezde ulične mode posebno su naklonjene sivoj inačici istih koje kombiniraju s mnoštvom odjevnih komada, kao što su donedavno činile s kultnim tenisicama Stan Smith.

New Balance 990v5s