DOČEK NOVE 2012. GODINE

TBF u Zagrebu, Gibonni u Opatiji, Rozga u Dubrovniku

30.11.2011 u 15:49

Bionic
Reading

Uz atraktivna imena domaće glazbe zbog financijskih razloga uživat će tek Zagreb, Opatija i Dubrovnik, zato će Tony Cetinski i Prljavci za pozamašnu svotu preći granicu

Čini se da će samo nekolicina gradova zavući ruku malo dublje u proračun i izdvojiti pozamašnu svotu za organizaciju dočeka Nove 2012. godine. Naime, na Trgu bana Jelačića Zagrepčane će zabavljati Crveni koralji, Telefon blues band i New gypsies, a malo dalje, na Britanskom trgu za dobru atmosferu pobrinut će se TBF.

Popularna Jelena Rozga zapalit će posjetitelje Straduna 31. prosinca i 1. siječnja, a njoj će se pridružiti Kemal Monteno te klape 'Cambi' i 'Intrade'

Opatija za doček ima budžet od 400.000 kuna, a dio svog kolača dobit će i Gibonni uz kojega će Opatijci ući u novu 2012. godinu. Nešto veću svotu od grada dobiva Tomislav Mrduljaš, direktor tvrtke Dalmacija koncert koja je od Splita dobila 550.000 kuna za organizaciju novogodišnjeg dočeka. On je zadužen za organizaciju fešte na splitskoj Rivi, pa nema sumnje da će i ove godine Splićani slaviti uz velike zvijezde domaće zabavne glazbe. S obzirom na to da je vrlo suzdržan u svojim izjavama, čini se da se još čeka blagoslov gradonačelnika Željka Keruma u čijemu su fokusu nadolazeći izbori.

Na riječkom Korzu očekuje se Dubioza kolektiva, Gustafi i Diskurz, a Rovinj će građane častiti Rovinjskim music festivalom na kojem se očekuju samo lokalni izvođači. Pula i Zadar također štede po istom principu zabave uz lokalne glazbenike, a Šibenik će zabavljati Helena Bastić u pratnji skupine Cabaretklapa Nas Quatros grupa BagatinNa novogodišnjim nastupima neće štedjeti Budva pa tako u Crnu goru putuje Prljavo kazalište koje će pozornicu dijeliti s Dinom Merlinom, a u jednom budvanskom hotelu, kako se šuška, za čak 70-ak tisuća eura nastupit će Tony Cetinski.