VJEČNA DOLČEVITA

Tajno oružje modnih profesionalaca: Ovaj 'dosadan' i jeftin odjevni komad svaki će stajling učiniti posebnim

13.10.2020 u 10:11

Bionic
Reading

Takozvani slojeviti stil odijevanja koji posebno zablista u hladnijim mjesecima u godini, posljednjih sezona u modnim krugovima gotovo je nezamisliv bez dodatka dolčevite. Ovaj modni klasik, kroz godine najpopularniji u crnoj inačici, ne prestaje intrigirati modnu industriju, a osim što će pri niskim temperaturama osigurati dodatni sloj topline, svakom stajlingu daruju neupitan chic izgled

Pogledom na Instagram profile jednih od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice i fotografije stajlinga s nedavno održanih Tjedana mode u svjetskim metropolama, sasvim je jasno da je dolčevita must-have komad pri slojevitom stilu čija popularnost tradicionalno raste sa značajnim padom temperatura.

Nalik proteklim sezonama, gotovo da ne postoji modni brend koji se ove godine nije zaboravio poigrati s dizajnom ovog modnog klasika s dugom poviješću, a svojim modnim primjerom brojne zvijezde za svjetske street style scene posljednjih tjedana ne prestaju dokazivati svestrani efekt dolčeviti i s kojom se lakoćom uklapaju u različite stajlinge.

Street style inspiracija: Kako ove jeseni nositi dolčevitu

Za besprijerkoran jesenski stajling, ako je suditi po brojnim zaljubljenicama u modu okupljenim na Instagramu, sve što će vam biti potrebno je uski model traperica i dolčevita u kombinaciji s klasičnom bijelom košuljom i sakoom predimenzioniranog kroja.

Iako i dalje najpoželjnije u crnoj boji, ove sezone idealno je vrijeme da u svoju garderobu uvrstite model dolčevite u vedroj paleti boja, a koji će nesumnjivo razbiti modno sivilo o čemu dovoljno svjedoče street style prizori s gradskih ulica tijekom pariškog Tjedna mode.

Osim s košuljama, dolčevite će se posebno istaknuti i u kombinaciji s prslukom.

Dolčevite ukrašene upečatljivim uzorkom i istaknute s trendovskim kožnim komadima poput košulja ili haljina garantiraju efektan izgled u jesenskim mjesecima.

Ispod tankog kaputa statement izgleda, klasična dolčevita posebno će se isticati.

Tanka dolčevita ispod veste predimenzioniranog kroja dodatak šala učinit će suvišnim.

Osim po pitanju slojevitog stila odijevanja, dolčevita će ove jeseni idealno funkcionirati i u jednobojnim stajlinzima.

Uske dolčevite s uzorkom činit će savršen kontrast s hlačama opuštena kroja.

Osim u dnevnim prilikama, dolčevite će se pokazati dobrim odabirom i pri stvaranju svečanijih, večernjih izdanja, a posebice inačice bez rukava koje su osvojile naklonost i vojvotkinje od Sussexa, Meghan Markle.

U takozvanu konjičku modu koja ove sezone uživa svojih pet minuta slave, dolčevite se itekako uklapaju u kombinaciji s jahaćim čizmama i sakoima.