VRIJEDI ISPROBATI

Tajna je u svilenoj posteljini: Evo zašto je tako dobra za našu kožu i kosu

31.10.2019 u 11:09

Bionic
Reading

Iako nema ništa ljepše od svježe oprane i ispeglane pamučne posteljine u koju utonete tik nakon tuširanja i njege kože, stručnjaci tvrde da ipak ima. Riječ je o svilenoj posteljini koja je itekako bolja za našu kožu i kosu

Svilene jastučnice nikada nisu bile poželjnije, tvrde britanski mediji, koji donose novo istraživanje o ovom dragocjenom materijalu.

'Svilena vlakna znatno manje upijaju nego drugi materijali, pa će pomoći u zadržavanju vlage kože, ali i spriječiti prerano upijanje skupocjenih proizvoda nanesenih na lice i kosu. Upravo tako ostat će tamo gdje im je zapravo mjesto, na licu i kosi i imati svoje noćne učinke, protiv starenja, više hidratacije i zatezanja', objašnjava Fiona Stewart, osnivačica brenda koji izrađuje meke svilene jastučnice, posebno namijenjene ženama.

Kao što svi znamo, kako koža stari, prestaje proizvoditi kolagen i gubi elastičnost. To znači da kada spavamo i stavljamo glavu na jastuk, od pritiska i trenja između vaše kože i materijala mogu se stvoriti nabori.

'Upravo te nabore moguće je postepeno smanjiti, uporabom pravog materijala za posteljinu. Zbog toga naš brend umjesto pamuka koji se najčešće koristi u proizvodnji posteljine, sadrži svilu. Jastučnice su testirane i u prosjeku uzrokuju do 43 posto manje trenja. Što znači da apsorbira manje kreme s lice', govori nadalje Stewart.

Ista napominje kako osim boljih učinaka na kožu, svilena jastučnica ima i na kosu.

'Koristeći svilenu posteljinu, otpadat će manje kose, kao i smanjenja stvaranja sebuma koji je produkt masnije kose. Teorija je da, za razliku od pamuka, svila ne apsorbira prirodna ulja kože vlasišta. Svila je jedan od najmekših prirodnih materijala koji će poboljšati kvalitetu kose i smanjiti njezino elektriziranje', naglasila je pak Nichola Stott stručnjakinja na području njege kose.