ODMOR ZA OČI

Zasitili ste se spavaće sobe u bijelim i neutralnim nijansama? Ovom bojom sigurno nećete pogriješiti

08.10.2019 u 19:01

Bionic
Reading

Neutralne bež i sive nijanse, kao i vječna bijela, nakon nekog vremena postaju dosadne, pogotovo u spavaćim sobama. Zašto ne biste osvježili ovu prostoriju bojom koja će unijeti potrebnu svježinu, a u isto vrijeme djelovati relaksirajuće

Plava boja odlično će se uklopiti u neutralne nijanse prostora, pa je stoga nerijetko izbor broj jedan za uređenje spavaćih soba. Bez obzira odlučili li se na svijetloplavu ili zagasitu petrolej plavu, plava je dinamična boja koja s nekoliko detalja i najjednostavnije uređen prostor može pretvoriti u onaj vrijedan divljenja.

Ako želite postići elegantan, sofisticirani izgled spavaće sobe, odaberite duboku nijansu modre, uz koju ćete kombinirati detalje u nježnim, svijetlim krem i prljavo roza nijansama.

Ne želite da vam soba izgleda previše morski? Nema problema, plavu uklopite je u moderan dizajn, a to se najlakše postiže različitim teksturama, metalnim akcentima i zanimljivom rasvjetom.

Vizualno privlačnu sobu koja odiše udobnošću postići ćete kombiniranjem različitih tkanina, od trapera, do pletenine i svijetlo plave posteljine. Kvaka je jedino u tome da se u ovom slučaju ne smijete držati pravila manje je više. Ovoga puta vrijedi pravilo - više je više.

Želite cijelu sobu u plavoj boji? Odlučite se za jednu nijansu i držite je se. Kombinirajte staklene ili prozirne akrilne komade namještaja kako bi naglasili plavu nijansu koju ste odabrali.

Poigrajte se s različitim nijansama plave, a kontrast između svijetlih i plavih tonova naglasite bijelim zidovima i jednostavnim akcentima.

Uzglavlja znaju biti poprilično skupa, pa ako ne želite ostaviti malo bogatstvo na jedno od njih, napravite ga sami i obojite bojom u sličnoj nijansi u kojoj ste odabrali ukrasne jastuke i prekrivač.

Budući da je plava primarna boja, jako je malo boja s kojima se ona ne slaže. Plave zidove u sobi odlično će naglasiti detalji u recimo senf žutoj boji ili smaragdno zelenoj. Birajte stoga dekore poput prekrivača, komada namještaja i lampi baš u tim nijansama.

Tamne nijanse plave boje poput safirno i indigo plave odlično se slažu uz različite nijanse smeđe, bež, pa čak i crnu.

No nijedna druga boja ne slaže se tako dobro s plavom kao bijela. Poigrajte se s bijelom i plavom na način da koristite uzorke, od prugica, točkica, srca do paisley uzorka - i ne zaboravite dodati malo osobnosti.