JEDNOSTAVNI TRIK

Tajna duže svježeg krumpira: Ovo će sačuvati njegovu svježinu i spriječiti klijanje

04.08.2025 u 19:55

Bionic
Reading

Praktičan za pripremu, pristupačan i omiljen svim generacijama, krumpir s pravom nosi titulu jedne od najomiljenijih namirnica diljem svijeta. Problem s njim je što lako počinje klijati i kvariti se. Međutim, postoji jednostavan trik koji vam može pomoći da održite krumpir svježim i produljiti njihovu trajnost

Ključ je u pravoj kombinaciji: ako krumpir držite u posudi s jednom jabukom (treba je postaviti u sredinu), pomoći ćete da duže traje. Jabuka ispušta prirodni plin - etilen, koji sprječava nastanak klica i proklijavanje krumpira. Ostatće svježi i do pet mjeseci, donosi Mirror.

Također, važno je krumpir držati na hladnom, tamnom i suhom mjest (najbolje u papirnatoj ili platnenoj vrećici), jer svjetlo i vlaga pogoduju bržem klijanju. Potrebno je i redovito provjeravati stanje jabuke. Ako počne trunuti, može ubrzati kvarenje krumpira.

KORISNI SAVJETI

Ne izbjegavajte ih, ove vam namirnice mogu pomoći da se osjećate bolje pa im pronađite mjesto na svakodnevnom jelovniku

Pogledaj galeriju

Nikad s lukom

Isto tako je važno znati što izbjegavati. Primjerice krumpiri i luk nikako ne bi smjeli biti pohranjeni zajedno budući da luk ispušta plinove koji ubrzavaju klijanje i propadanje krumpira.