iznimno svestrane

Svježa doza modne inspiracije: Ovako se nose mokasinke ovog proljeća

31.03.2024 u 19:06

Bionic
Reading

Mokasinke su iznimno svestrana obuća jer se lako kombiniraju uz sve komade, a slavne glumice i trendseterice dale su nam nekoliko novih ideja kako ih uskladiti ovog proljeća

Ravne cipele oduvijek su bile favorit zaljubljenica u udobnu i elegantnu obuću. Klasične salonke ili mule možda jesu ponešto otmjenije, no činjenica jest da ćete u njima teško proći kroz dan bez osjetne doze nelagode. Baš zato su chic mokasinke odabir na koji se uvijek isplati kladiti.

Mokasinke su s razlogom obuća čijoj se popularnosti ne nazire kraj, dapače iz sezone u sezonu viđamo sve ekstravagantnije modele. Primjerice, Prada je ove sezone otišla korak dalje te svoj slavni model podigla (doslovno) na višu razinu - spektakularno visokim potplatima koji pritom ne umanjuju udobnost.

Za one sklonije retro štihu Katie Holmes ima svoj favorit, u koji se iznimno lako zaljubiti. Kraljica ulične mode nedavno je oživjela pomalo staromodne mokasinke s izbočenim XL šavom duž rista, a koji će mnogi pronaći negdje u dubinama svojih ormara. Naime ovakvi modeli bili su iznimno popularni početkom tisućljeća te nam se sada vraćaju na mala vrata.

Ako se pitate kako ove sezone nositi mokasinke, Holmes je dala sjajan prijedlog. Glumica je svoj retro par nosila uz krem krojene hlače širokih nogavica te plavi kaput laskavog poveza oko struka, vezanog u mašnu.

katie holmes

Prekopajte ormare: Na modnu scenu vraća se zastarjeli model udobnih cipela

Pogledaj galeriju

Osim što sjajno pristaju uz široke hlače, njihova svestranost omogućuje stiliziranje elegantnih stajlinga čak i uz simbol ležerne odjeće - tajice! To nam je pokazala Gigi Hadid, jedna od najtraženijih manekenki današnjice koja je za večernji spoj s Bradleyjem Cooperom nosila mokasinke visoke platforme uz istaknute bijele čarape te all black stajling sastavljen od klasičnih tajica, obične majice i sakoa.

gigi hadid

Tajice i sako? Zašto ne! Slavna plavuša spojila je nespojivo i izgleda sjajno

Pogledaj galeriju

Sličan model birala je i španjolska kraljica Letizia noseći mokasinke s podebljanim potplatom brenda Hugo Boss (model Kris) u savršenom uredskom looku. Jedna od najbolje odjevenih aristokratkinja svoje omiljene udobne cipele kombinirala je s pletenim crnim džemperom i zelenim krojenim hlačama (također Hugo Boss) visokog struka, a koje su savršen izbor kada želite vizualno produljiti noge i stanjiti siluetu.

Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: PPE / SIPA PRESS / PROFIMEDIA

Izvrstan stajling s mokasinkama u prvom planu nedavno je imala i američka glumica Kelly Rutherford izabravši efektan model Birdie u spoju smeđe i bijele boje. Zvijezda serije 'Tračerica' nosila ih je u besprijekornoj street style kombinaciji, usklađene s ravnim trapericama, bijelim džemperom i torbicom prošaranog sivo-crnog uzorka.

  • +4
Kelly Rutherford Izvor: Profimedia / Autor: LAUREN MENOWITZ / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / - / INSTAR IMAGES / PROFIMEDIA

No nemojte misliti da se mokasinke ovog proljeća nose samo uz hlače! Naime brojne trendseterice već su nam dale pregršt inspiracije kako ih kombinirati uz suknje, a jedan od boljih stajlinga jest onaj s trendovskom plisiranom suknjom i zakopčanim sakoom te modelom mokasinki s vezicama.

Za kraj, tu je i pomalo kontroverzan trend mokasinki uz istaknute čarape. Slično kao što nam je pokazala Gigi Hadid, koja nosi čarape preko tajica, u brojnim gradskim stajlinzima na tjednima mode vidjeli smo visoko iznad gležnjeva navučene čarape uz otvorene sandale ili upravo mokasinke te mini ili midi suknju.