Od 1985. godine na prvi dan proljeća obilježava se i Svjetski dan bez mesa
Prehrana koja se bazira na namirnicama biljnoga podrijetla sve je više prepoznatljiva kao zdravstveno i ekološki prihvatljivija. Raste broj građana koji se odlučuju na vegetarijansku prehranu kako bi se zaštitili od bolesti od kojih sve više obolijevaju građani zapadnih zemalja kao što su bolesti srca i krvnih žila, dijabetes, pretilost i rak. Istraživanja su pokazala da vegetarijanci imaju 20 posto nižu stopu smrtnosti svih oboljenja, žive duže i rjeđe obolijevaju.
 
                     
                     
             
     
                 
			
			 
			
			 
			
			 
                             
                             
                             
                             
                             
  
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            