NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA

Svijetu nedostaju orgazmi

05.03.2009 u 16:00

Bionic
Reading

Talijani, Španjolci, Meksikanci i Južnoafrikanci imaju najveću stopu orgazama u svijetu, dok Kinezi i stanovnici Hong Konga najnižu. Žene dožive dvostruko manje orgazama od muškaraca

Talijani, Španjolci, Meksikanci i Južnoafrikanci imaju najveću stopu orgazama u svijetu i njih 66 posto svaki put doživi vrhunac kada vodi ljubav. Brazilci bi nam isto tako mogli biti primjer kad se radi o postizanju orgazma s njih 65 posto koji dožive orgazam skoro svaki put kada vode ljubav.

Na suprotnoj strani se nalaze Kinezi i stanovnici Hong Konga (24 posto) koji imaju najmanju vjerojatnost da će postići orgazam, te iza njih slijede Japanci (27 posto).

Ove statistike rezultati su zadnjih istraživanja Durexove studije seksualnog zadovoljstva, koja je ispitivala seksualno ponašanje muškaraca i žena u cijelom svijetu.

Pokazalo se da orgazam nije samo vrhunac seksualnog užitka, već je rezultat i unutarnjeg zadovoljstva. Ako imate više orgazama, općenito ćete se bolje osjećati. Bit ćete emocionalno zadovoljniji i psihički zdraviji.

Što se tiče spolne podjele, dok 63 posto muškaraca gotovo uvijek postigne vrhunac za vrijeme seksa, žene su ovdje zakinute - samo ih 32 posto gotovo uvijek doživi orgazam. Također, nježniji spol lakše dođe do orgazma uz pomoć masturbacije, a uz seksualne igračke poput vibratora kvaliteta orgazama znatno im je veća.