SEVERINA, ROZGA, PIŠEK...

Svi su poludjeli za platformama!

25.07.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Bacimo li oko na noge naših slavnih dama, jedno je sigurno, ovoga ljeta u điru su cipele na platformu

Muškarci ih ne vole, a žene su za njima poludjele. Riječ je cipelama na platformu koje su nesumnjivo ljetni hit. Potvrdile su to i naše celebrity djevojke koje se ne skidaju iz tih udobnih cipela koje ih čine i desetak centimetara višima.

Iako su neko vrijeme ove neobične cipele bile demode, vratile su se na velika vrata i osvojile mnoge ženske noge, ali i svjetske dizajnere koji ih dižu u nebesa i kreiraju razne uzorke.

Tom komadu odjeće nije odoljela ni Severina koja je u bež platformicama nedavno snimila reklamu u kojoj kao novopečena majka kupuje dječju robicu. Njezina slatka kopija Anamarija Asanović također voli da joj je udobno pa je na žutu haljinicu kombinirala cipele sličnih nijansi.

Bezazlen hod vole i Jelena Rozga i Ecija Ivušić koje su se odlučile za identične cipele. Lakirane i boje kože koje se u trakama obavijaju oko gležnja savršeno naglašavaju eleganciju i seksipil zbog visoke i tanke potpetice, ali ipak zadebljane platforme.

Među zaljubljenicama u modu koje ne propuštaju trendove našle su se i Iva Jerković i Fani Stipković koje su sličnim odabirom platforme boje kože dosegle i 15 centimetara više. Iako neki modni kritičari kažu kako su platforme potencijalne ubojice stila, to ne brine Nikolinu Pišek koja se također u njima osjeća udobno.

Uspon platformi počinje prije tri godine kada su hit postale sandale YSL Tribute. Tako je platforma kao modna šala iz sedamdesetih godina postala dizajnerski uspjeh, jer izgleda elegantno, a istodobno je vizualno produžila žensku nogu. Voljeli li ih dizajneri i kritičari ili ne, trenutačno je manje važno. Sve dok žene luduju za njima.