FUROSHIKI

Svi su ludi za ovim japanskim načinom zamatanja poklona koji ćete sigurno poželjeti isprobati za blagdane

09.11.2020 u 10:45

Bionic
Reading

Nije tajna to da mnoge ulaskom u studeni ponese razmišljanje o Božiću. Dok jedni razmišljaju o blagdanskom ugođaju i ukrašavanju svojih domova, drugi su se već bacili u potragu za pronalaskom idealnih poklona za najmilije. Ukoliko se ubrajate u skupinu onih koji obožavaju blagdane, sigurno će vam koristiti ova tehnika zamatanja poklona, sve popularnija u svijetu

Japanci su majstori brojnih vještina, a sve više zapadnjaka ove sezone prigrlilo je furoshiki - tradicionalnu japansku metodu zamatanja poklona tkaninom. Ovu tehniku koriste stoljećima, a nekad se, osim za zamatanje poklona, koristila za prijevoz odjeće i drugih potrepština.

Sve više zaljubljenika u Božić diljem svijeta proteklih dana hvali se svojim kreacijama koje zaista izgledaju neodoljivo. Mogu se ukrasiti na razne načine, a Japanci to najradije čine grančicama, cvijećem i suhim voćem.

Sve što vam je potrebno su marama ili komad tkanine kvadratnog oblika, a efekt će biti još bolji ukoliko odaberete onu s dva lica, kao što je prikazano u drugom videu. Ova tehnika zamatanja poklona toliko je jednostavna da će vam sigurno uspjeti iz prve, a jednom kada je isprobate, više se nikad nećete vratiti običnom papiru za zamatanje poklona.

Osim toga, ova je metoda ekološki prihvatljiva jer će osoba kojoj darujete zasigurno iskoristiti maramu dok bi papir i ljepljiva traka najvjerojatnije završili u kanti za smeće.

Furoshiki - zamatanje poklona Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube
Furoshiki - zamatanje poklona Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube