'COBAIN PLAVA'

Svi je žele: Ovo je nijansa plave za kojom u ovom trenutku vlada nezapamćen hype

13.08.2023 u 22:22

Bionic
Reading

Glumica i modna ikona Sienna Miller svojim je efektnim svijetlim pramenovima na plavoj kosi izazvala veliku pozornost na ovogodišnjem Wimbledonu, a riječ je o trenutačno najpoželjnijoj boji u londonskim salonima

U ovom trenutku jedna je svijetla boja kose najtraženija u salonima diljem Londona, pa niti ne sumnjamo kako će se ovaj trend vrlo brzo proširiti i po ostatku Europe.

Radi se o divnoj plavoj nijansi koja se također nastavlja na trendove oživljavanja 90-ih, preciznije razdoblje vladavine grungea.

  • +7
Sienna Miller Izvor: Profimedia / Autor: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Specifičan gitaristički zvuk nadahnut hard i alt rockom, metalom i punkom iznjedrio je i modni trend kojeg su karakterizirale karirane košulje, oversized džemperi i marte, baš po uzoru na članove najpopularnijeg benda Nirvana. Upravo je svijetla boje kose kakvu je imao frontmen Nirvane, pokojni Kurt Cobain, koji je tragično preminuo 1994., nova inspiracija za mnoge fashionistice te najtraženija nijansa koju svi žele ovoga trenutka.

'Ovu nijansu karakterizira neujednačen izgled s tamnijim korijenom. Ali umjesto pramenova, kosa je obojana većim površinama zlatno plave po cijeloj kosi', objašnjava Zoe Irwin iz Matrixa.

Paleta toplijih plavih nijansi stvara dodatnu dimenziju i daje iluziju pokreta, pa je sjajna stvar za vlasnice tanke kose.

Kako bi se dobili bogati sjaj i raskoš tonova, to se postiže različitim razinama posvjetljivanja te je izvrsna opcija za sve teksture i stilove.

Također, Cobain blonde nije nimalo zahtjevna boja za održavanje stoga ne čudi što je svi žele.

To je i nova hit varijanta balayagea koji je potaknula Generacija Z, sklona toplijim tonovima plave sa suptilnijim osunčanim vrhovima. No, to ne znači da je to trend koji je prikladan samo za mlađu publiku. 'Cobain blond je oštrija i hladnija i odgovara svim uzrastima i stilovima - samo pogledajte stare fotografije ikona 90-ih poput Drew Barrymore, Courtney Love i Carolyn Bessette-Kennedy. Sve izgledaju tako elegantno i jednostavno', rekla je Irwin.

Ovako obojana kosa daje dodatni volumen i svježinu licu, a kosu možete stilizirati u grungy stilu poput Cobaina ili elegantno i chic poput Sienne Miller.