CHARLOTTE RAMPLING

Svi govore o izdanju ove glumačke dive na crvenom tepihu, a jasno je i zašto

01.09.2023 u 15:35

Bionic
Reading

Iako je jubilarno, 80. izdanje Filmskog festivala u Veneciji zakinuto za vojsku glumačkih zvijezdi na crvenom tepihu uslijed štrajka u Hollywoodu, njihov izostanak nadoknadila je britanska diva Charlotte Rampling

Na jubilarnom izdanju Mostre, Rampling je uručila nagradu za životno djelo 90- godišnjoj Liliani Cavani, talijanskoj redateljici u čijem je filmu 'Noćni portir', snimljenom 1974. godine, imala glavnu ulogu.

Ruku pod ruku s redateljicom, ova karizmatična britanska glumica prodefilirala je crvenim tepihom uoči svečane dodjele, u dosad najzanimljivijem izdanju viđenom na jubilarnoj Mostri.

  • +4
Charlotte Rampling Izvor: Profimedia / Autor: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia

Od glave do pete, 77- godišnja Rampling osvanula je u komadima s potpisom francuskog brenda Courrèges, koji posljednjih sezona uživa novu popularnost na modnoj sceni zahvaljujući kreativnom umu dizajnera Nicolasa Di Felicea.

Odabir Rampling činio je crna haljina predstavljena u aktualnoj, jesensko-zimskoj kolekciji brenda, čija posebnost leži u futurističkom detalju metalnog diska istaknutog na poprsju, a više od haljine pažnju je ukrala obućom.

Identičan detalj metalnog diska Rampling je istaknula modelom crnih cipela, u formi pete koja se uspješno opire gravitacijskim silama.

Njihovim nošenjem 77- godišnja glumica pridružila se vojsci poznatih dama koje su se svjesno oglušile na poznati kodeks odijevanja najpoznatijih filmskih festivala u Europi, koji ženama nalaže nošenje visokih potpetica na crvenom tepihu.

Oskarovka Jennifer Lawrence tako je, primjerice, na ovogodišnjem izdanju Filmskog festivala u Cannesu nosila japanke ispod raskošne, balske haljine.

  • +4
Jennifer Lawrence Izvor: Profimedia / Autor: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia