PANDEMIJI USPRKOS

Svečane haljine sve su traženije, a ovi su modeli trenutno najpopularniji

20.07.2020 u 16:42

Bionic
Reading

Usprkos aktualnoj pandemiji koronavirusa, čini se kako ona modne ovisnice pretjerano ne zabrinjava, ako je suditi prema najnovijim podacima globalne modne tražilice Lyst koji otkrivaju da je pretraga za svečanim haljinama, visokom obućom i minijaturnim torbama u stalnom porastu

Sudeći po najnovijim podacima globalne modne tražilice Lyst, modni kupci diljem svijeta posljednjih dana u intenzivnoj su potrazi za svečanim modelima haljina namijenjenim aktualnoj ljetnoj sezoni. Proteklog tjedna pretraga za svečanijim haljinama narasla je za 26 posto, a iz mjeseca u mjesec bilježe porast od 12 posto u pretragama.

Kada je riječ o najpopularnijim siluetama svečanih haljina, favoriti modnih kupaca modeli su s halter ovratnikom, otvorenih leđa i detaljem dramatičnih proreza, a sasvim očekivano zabilježen je i značajan porast u pretražnji modela obuće s visokom potpeticom.

Pretrage modnih kupaca za visokom obućom na Lystu u porastu su od početka lipnja, a svakoga mjeseca pretraga za njom povećava se za 10 posto. Sandale s visokom petom uvjerljivo su najpopularnije, a osobito modeli Amine Muaddi, dizajnerice jordansko-rumunjskih korijena koja je nedavno na funkciji dizajnerice obuće Rihanninog brenda Fenty predstavila novu liniju svojih zavodljivih modela sandali.

Sa svečanim haljinama i visokom obućom očekivano je iz tjedna u tjedan (18 posto) porasla i pretraga za minijaturnim modelima torbi od kojih se posebno izdvajaju modeli na rame nadahnuti modnom estetikom 90-ih.