5 SECONDS OF SUMMER

Sve što trebate znati o novoj teen senzaciji

30.07.2014 u 10:23

Bionic
Reading

Ako još niste čuli za australsku senzaciju 5 Seconds Of Summer – sada je pravo vrijeme. Dečki uvljerljivo koračaju prema glazbenom vrhu, a nakon što su odradili prvu u nizu svjetskih turneja s boyband senzacijom – One Direction, svakim danom dobivaju sve više i više obožavatelja

Basist 5 Seconds of Summer – Calum Hood za Seventeen je otkrio sve što trebate znati o njemu i njegovim kolegama u bendu, kao i kako je biti na turneji s dečkima iz One Directiona.

Dok ih mnogi nazivaju boy bandom, ovi dečki definitivno nisu tipične pop zvijezde. Svaki od njih svira određeni instrument i njihova glazba ima u velikoj mjeri rock prizvuk. 'Kao bend, na naš rad snažno utječu pop punk bendovi iz 90-ih, poput Green Daya, Good Charlottea i Yellowcarda. Ono što mi želimo je modernizirati takav tip glazbe i predstaviti ga mlađim generacijama', otkriva Calum.

Mike i Luke iz 5SOS su imali priliku odrasti zajedno, a već s 15 godina su odlučili osnovati bend, na što Calum odgovara kako je 'našao put ulaska u grupu'. Ashton je, tada dvojcu, pomagao kada im je trebao bubnjar na prvim nastupima, a Calum je, kako i sam kaže, klečući na koljenima molio da ga prime u bend. Sve ostalo je povijest.

'Negdje smo načuli informaciju da je Louis na Youtubeu pogledao neki naš video i došao na ideju da nas pozove na turneju', otkriva Calum kako je došlo do poziva za nastupanje na turneji s One Directionom. 'Od tih dečki smo naučili kako se odrađuje svjetska turneja i na tome smo im beskrajno zahvalni', nadodaje Calum.

Postavlja se pitanje, što se događa iza scene kada dvije velike teen grupe odluče zajedno ići na turneju? 'Na turneji ne postoje neke velike nepodopštine . Dečki iz One Directiona imaju zastrašujuće zaštitare, pa smo ih izbjegavali što smo više mogli', šali se Calum. 'Znali smo se dobacivati s voćem, kojeg imamo u velikim količinama na turneji. Dečki iz One Directiona su stvarno zabavni. Njihov smisao za humor je dosta sličan našem'.

A tko je dečkima iz 5SOS najdraži član 1D-a, Calum odgovara: 'Na turneji smo najviše pričali s Niallom, no super se slažemo sa svima njima, pa ne možemo izdvojiti najdražeg člana'.

Ono što je zanimljivo za sve ženske obožavateljice benda 5 Seconds of Summer, svakako je i njihov ljubavni status. Kako otkriva Calum, svi dečki iz benda su slobodni.'Veliki sam fan Kary Perry, kao i većina ljudi, osobito muške populacije', priznaje Calum, no isto tako otkriva da ne moraš biti Katy kako bi zadobila njegovu pažnju. 'Dosta sam čudan, pa me uglavnom privlače netipične djevojke. Volim vidjeti djevojku s kratkom kosom, sportskog izgleda, zapravo sve djevojke dolaze u obzir – ako se sviđam određenoj djevojci, onda se ona sviđa i meni'.

Na sve veću popularnost koju 5SOS kao bend dobiva, Calum odgovara: 'Sve je ovo još ludo i nestvarno za nas, no neizmjerno smo zahvalni svakoj osobi koja nas prati i podupire u našem radu. Nemaju svi priliku raditi ono što uistinu žele.'

Calum je također otkrio kakvi su međusobni odnosi u bendu: 'U bendu smo svi jako dobri prijatelji. Ne bih mogao ni zamisliti svirat u bendu s ljudima koji mi se ne sviđaju'. A kakva je osobnost svakog člana 5SOS-a? 'Luke je dosta sramežljiv, Ashton je pričljiv i zabavan član benda, Michael je divlji, a ja sam opušten', priznaje Calum.

Nevjerovatno talentirani, sa simpatičnim australskim naglaskom i prizemljenim pogledom na život– dečki iz 5SOS-a ne mogu biti bolji. Ovog ljeta, dečki iz 5 Seconds of Summer idu na drugu turneju s One Directionom, a već je objavljen i njihov istoimeni debitantski album.