HRVATSKE TOP MANEKENKE

'Sve smo lude za kaputima!'

12.10.2010 u 21:12

Bionic
Reading

Nagli pad temperature učinio je veliku uslugu vlasnicima dućana modnog branda Max&Co. u zagrebačkom Centru Kaptol jer kvintet manekenki na koktelu nakon modne revije iz njih se, doslovno rečeno, nije skidao

Prva koja je u ime modne agencije Suzy models, odnosno S2 group, prodefilirala u zatvorenom krugu uzvanika bila je Stefany Hohnjec. Plavuša u kaputu dominantne kraljevski ili denver plave boje ili, kako je neki zovu, electric blue, bila je pun pogodak za otvorenje predstavljanja nove, ekskluzivne Max&Co. POP Couture kolekcije.

'Od pet predloženih odmah sam posegnula za ovim kaputićem, a stilisti su se složili da savršeno ističe plavu kosu i oči. Već kalkuliram kako ga kupiti', govorila je Stefany zadovoljno pozirajući uz ostale manekenke.

Njezina kolegica Dvina Meler prednost je, pak, dala praktičnosti i upotrebljivosti. 'Najvažnije je da dobro grije! Usto, jako mi se sviđa, elegantan je, lijep i ugodan', govorila je, pokazujući kaput od crno-bijelog tvida. Uzorak riblje kosti i 'sol i papar' u dvije ne-boje odabrale su i ostale djevojke na reviji.

'Kaputi su divni! Vidim se u svakome od njih. Danju, za odlazak u ured u ovima rezanima na koljenima, a navečer u dužima s dodacima od umjetnog krzna', rekla je Jelena Orešković kombinirajući usput ostali aksesoar. Na to se nadovezala Tina Katanić.

'Ovo su kaputi s velikim K! Ne pratim toliko trendove jer bitniji mi je stil koji mi je inspirativan poput praznog slikarskog platna. Za mene je dobar kaput onaj koji mogu kombinirati i uz haljinu i uz traperice, a ovo što sam vidjela je upravo to', ocijenila je Tina.

Jelena Bosančić dotle traži nešto izričito nosivo na sportski stil. 'Štikle mi ne znače mnogo, ja sam od tenisica uz traperice, tunike i majice. Volim casual stil, a uz to idealno pristaje kaput koji je nosila Stefany', kazala je vrativši nas na početak priče.

Viđeni retro krojevi s inspiracijom u 70-ima kakve je nosila Twiggy ili nešto duži, od finih vunenih materijala zasigurno će naći mjesta u ormarima mnogih od nas. Dobar kaput je najvažniji zimski 'komad': odijeva od glave do pete, čuva zdravlje i uljepšava ženu.