ČOVJEK U CRNOM

Sva lica Vladimira Putina: Obožava odijela po mjeri i skupe satove

25.10.2017 u 11:11

Bionic
Reading

Dobro je poznato to da ruski predsjednik Vladimir Putin puno pozornosti posvećuje svom izgledu, a odličnu tjelesnu formu duguje tjelovježbi i sportovima

Zanimljivo je to da Putina odijeva isti stilist već desetak godina, koji skida sve etikete s predsjednikove odjeće, a istu proceduru prolazi i odjeća drugih viših dužnosnika jer se nikako ne smiju dovoditi u vezu s brendovima koje nose.

Ipak, zna se da su zaštitni znak ruskog predsjednika Vladimira Putina odijela po mjeri koja nosi u svim službenim prigodama, a omiljeni su mu renomirani talijanski brendovi Kiton i Brioni.

Nije tajna to da za takvo odijelo treba izdvojiti barem 5000 dolara, a na njemu radi jedan krojač i to 10-ak sati. Putin isključivo nosi odijela u omiljenim nijansama: crnoj, tamnoplavoj i sivoj (a ljeti i svijetlosivoj), zbog čega je u zapadnim medijima dobio naziv i 'čovjek u crnom'. Uz ta prestižna odijela, Vladimir Putin nosi cipele s potpisom Johna Lobba ili Salvatorea Ferragama.

  • +15
Vladimir Putin Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zbog strogih diplomatskih pravila Vladimir Putin nikad ne odstupa ni od svojih klasičnih kombinacija boja: uz plavo i sivo odijelo nosi sivu košulju i sivu kravatu (ukoliko je npr. svijetlosivo odijelo, košulja može biti i plava).

Uz crno odijelo, najmoćniji čovjek Rusije nosi bijelu košulju s crnom ili tamnocrvenom kravatom, koje redovito nose Valentinov potpis.

Kravate nikad nisu sa svijetlim šarama ili uzorcima, a modni iskorak koji si Putin dopušta su sitni motivi poput točkica, kružića ili kvadratića.

U neslužbenim prigodama Putin rado uskače u casual kombinacije i rado nosi odjeću poput pulovera s V-izrezom, sportskih jakni, pernatih jakni s potpisom Canada Goose, parki s krznom, jakni ruske olimpijske reprezentacije, kožnih jakni…

Dakako, omiljeni Putinov modni detalj, kao i mnogim muškarcima, su satovi. Kako se pisalo, ima 11 kolekcija satova, a bez sumnje među najskupljim modelima koje posjeduje je sat A. Lange & Sohne Tourbograph Pour le Merite, čija je cijena oko 500 tisuća dolara, no na njegovoj ruci viđeni su i prestižni modeli Patek Philippe Perpetual Calendar i Patek Philippe Calatrava, Breguet Marine, IWC Pilot’s Watch Mark XV i satovi iz glasovite švicarske tvornice Blanсpain.