SKIJAŠKA POSLA

Šuput se skotrljala na glavu, a Sopek zaustavila žičaru

07.01.2013 u 19:52

Bionic
Reading

Naše su slavne ljepotice priznale neke svoje neslavne skijaške dogodovštine. Tako je Maja Šuput u pancericama pala niz pokretne stepenice, a Renati Sopek dogodilo se i nešto gore, pišu 24 sata

Skijati je naučila prije deset godina, iako na skijanje ide odmalena. 'Jednom sam u Italiji, nakon što sam se spustila stazom, krenula u pancericama na pokretne stepenice. Kad sam bila već pri vrhu, okliznula mi se pancerica i skotrljala sam se na leđima niz stepenice', prisjetila se Maja za 24 sata. Skijaši su joj pomagali misleći da je smrskala glavu, no samo se pošteno izudarala i tjednima trpjela modrice. 'Do prije koju godinu bježala sam od pokretnih stepenica kao od vraga', rekla je.

Jasmin Stavros strastveni je skijaš kojeg ništa ne može obeshrabriti: 'Prije nekoliko godina na stazi me pokupio snowboarder. Rasuo sam se koliko sam dug i težak, a nisam imao ni kacigu. Lani sam je kupio i skijao sam se uz rub staze, ali snowboarder se opet zaletio u mene. Tada me odbacio u rupu duboku pet metara i jedva sam izvukao živu glavu. Od tada ih izbjegavam.'

Sandi Cenov najradije se prisjeća zimovanja u američkom Vailu: 'Bilo je -20 i jako loše vrijeme. Odjednom sam čuo poznati glas. Nikako se nisam mogao sjetiti gdje sam ga već čuo. Počeli smo razgovarati, a onda smo otišli na čaj. Kad je skinuo kapu i sunčane naočale, vidio sam da je to Slavko Štimac, moj najdraži glumac iz djetinjstva.'

Renata Sopek nekad je bila prava opasnost na stazi: 'Spuštala sam se stazom na pola metra većim skijama. Nisam se uspjela zaustaviti, pa sam porušila desetak ljudi kao pijune koji su čekali pred žičarom', kaže Sopek (33). Dodaje da su drugi put zbog nje morali zaustaviti žičaru jer joj je zapeo štap.

Dubravko Merlić je u austrijskom Villachu naletio na strmu i zaleđenu stazu koja je bila prezahtjevna na njega. Nezgodno je pao i slomio bedrenu kost. Do bolnice ga je vozio helikopter, a mjesecima nakon pada imao je gips.

Pjevačica i trenerica Ivana Banfić punom brzinom zabila se u zaštitnu mrežu. 'Ostala sam u njoj visjeti poput pauka. Svi su mi se smijali', prisjeća se Ivana.

Mila Elegović tvrdi da je solidan skijaš, ali ne bi se hvalila time jer nikad ne zna u koje će se drvo zaletjeti.

Petar Grašo godinama skija u Livignu. 'Sviđa mi se jer nema puno Hrvata, pa uživam u intimi, a dobra je i zabava', kaže.