Y2K DOMINACIJA

Suknje se ove godine vraćaju u velikom stilu, no ne i bilo kakvi modeli

04.01.2022 u 11:42

Bionic
Reading

Transparentnost, zavodljivi prorezi i fetišistička estetika odjevnih komada ponovno je aktualna na modnoj sceni, o čemu dovoljno svjedoče nadolazeće kolekcije s potpisom renomiranih dizajnerskih brendova

Nalik proteklim mjesecima, modni svijet i u novoj kalendarskoj godini ne odustaje od stila odijevanja inspiriranog trendovima s početka milenija. Dovoljan dokaz tomu su nadolazeće dizajnerske kolekcije kojima je najavljen povratak komada poput plitkih traperica, ali i suknji.

Upravo su suknjama brojni dizajnerski brendovi posvetili veću pozornost u kolekcijama za sezonu proljeće/ljeto, a sudeći po njima mjeseci pred nama biti će itekako šaroliki.

Svjesni popularnosti trendova kakvi su drmali modnom scenom 90-ih i početkom milenija, brendovi poput talijanske kuće Versace u svojoj nadolazećoj kolekciji nude niz suknji inspiriranih navedenim periodom. Izazovni prorezi te kroj koji otkriva bokove, baš kao po pitanju haljina i traperica, prisutni su i na suknjama.

Asimetrične verzije suknje postale su novim standardom na modnoj sceni. U svojoj nadolazećoj kolekciji brend Altuzarra predstavio je tie-dye suknje boemske estetike, a trend proreza protegnuo se i na haljine, o čemu dovoljno svjedoče prijedlozi Jonathana Simkhaija ili brenda Rodarte.