HVAR JE PRVI

Stranci odabrali najljepše hrvatske otoke

28.12.2012 u 12:10

Bionic
Reading

Među najljepšim hrvatskim otocima stranice Touropia.com nalaze se i Korčula, Vis i Brač, a na prvom je mjestu Hvar

Hrvatska je još jednom pronašla mjesto u stranim medijima zahvaljujući svojim prirodnim ljepotama. Ovaj put je stranica Touropia.com opisala deset naših najljepših otoka i pohvalila ljepotu prirode u Hrvatskoj te preporučila strancima da nas posjete.

Na prvom je mjestu otok Hvar za koji su spomenuli spektakularne plaže, predivne vinograde, izvrstan noćni život te povijesne detalje koji ga čine izuzetnim i posebnim. Od mjesta preporučuju posjetiti Jelsu i Starigrad, ali i ostala sela na otoku. Želite li malo avanture, piše Touropia.com, krenite vodenim taksijem do Paklenih otoka, penjite se po stijenama ili samo uživajte u domaćoj hrani i vinu.

Na drugom je mjestu otok Vis. Preporučuju ga svim zaljubljenicima u vino jer je Vis poznat po dugoj povijesti uzgoja vina, ali i svima koji vole netaknutu prirodu. Treće mjesto zauzela je Korčula koja ima nadimak 'mali Dubrovnik'. Poznata je po jedinstvenoj arhitekturi, a jedna od najvećih atrakcija je kuća Marka Pola. Četvrto mjesto drži Brač za koji su spomenuli poznatu plažu Zlatni Rat, a na petom je mjestu Cres. Na ostatku ljestvice najljepših hrvatskih otoka dalje se nalaze Mljet, Pag, Kornati, Rab i Krk.