TOLIKO IZDRŽE

Što žene rade partnerima već nakon šest mjeseci?

06.05.2013 u 09:24

Bionic
Reading

Samo šest mjeseci žene će muškarcima tolerirati modni stil i neke omražene predmete. Nakon nešto više od pola godine veze kreću u čistku ormara i ne biraju sredstva

Gotovo polovica žena priznala je da bacaju odjeću svog partnera jer nisu zadovoljne njegovim stilom. Zanimljivo je i kako jedna od pet žena mijenja svoju garderobu kako bi se uskladila s partnerovim modnim stilom. Naime, s prvim zaljubljenim pogledima i ljubavnim iskrama lako je oprostiti partnerov izbor odjeće, ali ta tolerancija ima granicu, traje šest i pol mjeseci.

Tada žene odluče da im je dosta i počinju zahtijevati od partnera da promijene svoj modni izričaj. U slučaju muškog otpora, otkriva  istraživanje koje je proveo Marks and Spencer i Oxfam's Shwopping, žene postaju nemilosrdne. Gotovo polovina žena baca odjeću, a jedan dio stvari koje su im iznimno grozne stavljaju u perilicu na pogrešnu temperaturu i uništavaju ih na taj način.

Što se tiče muškaraca, njih je čak 48 posto priznalo kako njihove partnerice imaju velik utjecaj na ono što će odjenuti, a čak 44 posto žena otkrilo je da mijenjaju partnerov stil kako bi se slagao s njihovim.


Kako bi spasili odjeću koju žene više ne žele, Oxfam je pokrenuo inicijativu da se roba donira, a ne uništava, te je od travnja prikupljeno više od 3,8 milijuna komada odjeće vrijedne više od 2,3 milijuna funti.

Istraživanje je također otkrilo kako žene najmanje vole uske hlače kod muškaraca, kombinezone, kožne hlače, tri četvrt hlače i japanke.
Muških top pet najmržih odjevnih predmeta su također kombinezoni, uske hlače koje izgledaju kao tuba, životinjski print, topići koji idu samo preko grudi i plišane trenirke.

I dok čak dvije trećine žena priznaju da povremeno vrše modne napade i čistke na partnerov ormar, samo jedan od pet muškaraca prigovorit će ženi zbog izbora odjeće. Psihologinja Jo Hemmings kaže kako spoznaja da partner ne voli naš stil može biti svojevrsni napad na samopouzdanje.

'Svi imamo pravo izraziti svoju individualnost', rekla je Hemmings.

Najveće modne greške koje mogu umanjiti želju za seksom su dosadno i preveliko donje rublje, smatra 13 posto, roba s rupom također smeta također 13 posto ispitanika, a darovi bivših partnera nisu poželjni kod 11 posto.