TAKTIKE ZAVOĐENJA

Što trebate raditi da biste osvojili muškarca?

10.12.2012 u 12:43

Bionic
Reading

Budite samouvjereni, koketirajte s drugima, pravite se da ste zauzeti, uskratite mu seks, otkažite prvih par izlazaka i on će, kaže nova znanstvena studija, biti vaš

Generacijama su prosci pretpostavljali da se žene prave nedostupne samo kako bi iskušavale njihovo i svoje strpljenje. No, čini se da postoje snažni evolucijski razlozi zašto je loše tretiranje muškarca najbolji način

da se njegova želja održava, piše Mail Online

Prema psiholozima, žene koje sa svojim potencijalnim partnerom igraju toplo - hladno testiraju, zapravo, njihovu predanost i kvalitetu.

Znanstvenici su analizirali 58 iritantnih ženskih strategija koje žene koriste kada žele izgledati neosvojive. Te se 'strategije' kreću od koketiranja s drugim muškarcima ili neodgovaranja na pozive udvarača. Istraživanje, objavljeno u časopisu European Journal of Personality, ispitalo je više od 1.500 muškaraca i žena koje taktike najbolje funkcioniraju.

Najuspješnije ženske smicalice uključuju cijeli niz taktika: vrlo samouvjereno ponašanje, razgovori s drugim muškarcima, uskraćivanje seksa, sarkazam, ispričavanje zauzetošću, zadirkivanje, koketiranje s drugima i otkazivanje prvih nekoliko izlazaka.

Sveukupno, žene će češće od muškaraca igrati na kartu neosvojivosti, piše u studiji koja sugerira da to žene rade kako bi se osigurale da će potencijalni partner ostati uz njih i nakon što se dijete rodi.

Phillip Hodso iz Britanske udruge za savjetovanje i psihoterapiju te autor knjige 'Men, An Investigation into the Emotional Male' izjavio je kako ovo istraživanje kombinira tradicionalna s nekim modernim razmišljanjima.

'Da bi osvojila muškarca u filmu 'The Pajama Game' iz 1950, profesionalna djevica Doris Day uskraćuje seks sve dok nisu ispunjeni njezini temeljni zahtjevi. No, psiholozi i terapeuti bi nazvati tu strategiju zastarjelom jer je vjerojatnije da će privući neodgovarajućeg partnera koji bi se mogao umoriti od nje kad jednom izazov nestane.'