KLJUČNE FAZE

Što sve vaša veza mora preživjeti kako bi opstala?

10.07.2013 u 08:56

Bionic
Reading

Od zaljubljenosti i zanesenosti preko prizemljenja do iskrene i čvrste ljubavi – svaka intimna veza prolazi kroz nekoliko faza

Zanesenost i zaljubljenost
U prvoj fazi veze partnera i svijet gledamo kroz 'ružičaste naočale' i vidimo samo vrline, i to vrline u najboljem mogućem svjetlu. Također, i vaši hormoni divljaju, pa se u ovoj fazi možete zateći kako provjeravate poruke ili mailove i po deset puta u nekoliko minuta, ne jedete, obavljate neke stvari u vrijeme koje nije za to predviđeno.

Prizemljenje
Prijelaz iz prve u drugu fazu može djelovati prilično zastrašujuće – sada vidimo stvari puno jasnije. Drugim riječima, u drugoj su fazi vidljivije mane i navike partnera koje smo u stanju zaljubljenosti bili skloni predvidjeti, a koje vam mogu dosta smetati.

Svakodnevica napada
Treća faza veze nastupa kada romantiku u vašoj vezi zamijene svakodnevne obveze, stvari koje trebate kupiti, zadaci koje trebate odraditi i međusobni dogovori oko svakodnevice, poput pranja suđa, plaćanja računa ili kupovine namirnica. Iako se sada stvarni život uvukao u vašu oazu ljubavi i harmonije, ova faza nije nužno loša – znači da je vaša veza stvarna i prolazi kroz životna iskušenja i izazove.

Što se događa u posljednje dvije faze, realnosti i ljubavi, pročitajte na ordinacija.hr.