POGREŠNA UVJERENJA

Što sve mislite da znate o muškarcima

13.10.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Mislite da muškarci ne znaju slušati te da stalno razmišljaju o seksu? Vjerovali ili ne, čak i danas vrlo su rašireni mitovi koji nemaju nikakve veze s istinom

Mnogi mitovi još uvijek stoje na putu uspješnog razvoja odnosa između muškaraca i žena. Kako bi to promijenili, Miguel

Almaraz i Christopher Brya proveli su zanimljivo istraživanje na temelju kojega je nastala i knjiga pod nazivom 'WTF Are Men Thinking?: 250.000 Men Reveal What Women REALLY Want to Know'. Donosimo vam pregled najčešćih pogrešnih uvjerenja vezanih uz muškarce.

'Muškarci ne znaju slušati'

To je vrlo raširen mit i zbog njega nastaju brojni problemi. 'Muškarci znaju slušati, ali žene katkada ne znaju razgovarati', tvrdi Christopher Brya. Umjesto da priču započinjete dugim uvodom, savjetuju autori, recite konkretno što želite. Naime, predugi uvodi muškarca zamaraju i dok dođete do konkretne stvari, izgubile ste njegov interes.

'Muškarci moraju imati kontrolu'
Mnoge žene još uvijek odbijaju prve prići muškarcu jer misle da to nije ženstveno i privlačno. Drugim riječima, misle da muškarci moraju imati svu kontrolu. Potpuno pogrešno! Više od 80 posto muškaraca priznalo je kako im je nevjerojatno seksi kada žena prva priče muškarcu, a 60 posto njih obožava kada žena preuzme inicijativu u spavaćoj sobi. Dakle, vrijeme je da zaboravite na sramežljivost.

'Muškarci uvijek žele seks'
O muškarcima se govori kao o onima koji stalno misle na seks, točnije svakih sedam sekundi. No, čini se da to ipak nije točno. Naime, istraživanjem je otkriveno da čak 40 posto muškaraca gotovo uopće ne misli na seks kada su opterećeni poslovnim ili nekim drugim problemima. 'Muškarci zasigurno češće misle na seks nego žene, ali ne čine to stalno, Dođu razdoblja kada imaju drugih prioriteta', ističe Brya.

Većina muškaraca tvrdi da su ipak monogamni


'Muškarci ne mogu biti monogamni'
Mnogi misle da su promiskuitetni muškarci, odnosno oni koji varaju u vezama i brakovima, zapravo činjenica. No, je li to doista tako? U istraživanju je nešto više od 80 posto muškaraca izjavilo da su monogamni, odnosno vjerni. Ustvrdili su kako nikada ne bi prevarili partnericu čak i kad ona nikada ne bi doznala za to. Dakle, nisu svi muškarci skloni prevarama.

'Muškarci ne vole predigru'

To je zapravo najveći mit od svih. Baš poput žena, i muškarci znaju uživati u senzualnoj predigri. U istraživanju je 84 posto muškaraca napomenulo da uživaju u predigri gotovo jednako kao i u samom seksualnom činu. Točnije, većina njih je ustvrdila je kako je seks uvijek bolji kada uključuje predigru.

'Muškarac mora zarađivati više od žene'
Vrlo često se može čuti kako muškarci ne mogu podnijeti da žene više zarađuju od njih. Navodno ih to čini manje muškarcima. No, i to je mit! 88 posto muškaraca u istraživanju je istaknulo kako nemaju apsolutno nikakvih problema da njihova partnerica zarađuje više od njih. Štoviše, neki od njih smatraju da je to čak i prednost.