MIU MIU I ELIE SAAB U PARIZU

Što se krije iza nevinosti djevojčica Miu Miu?

06.10.2011 u 12:39

Bionic
Reading

Bilo je tu djevojačke nevinosti u kolekciji za proljeće/ljeto 2012, koju je u završnici Tjedna mode u Parizu predstavila modna kuća Miu Miu. Elegancija glamurozne zrele žene izbijala je pak iz haljina Elie Saab

Suknjice A-kroja, ponekad s naborima, ponekad s volančićem, dobile su svaka svoj topić koji oponaša različite grudnjake, od sportskog do turbo seksi, a preko njih nose se mini ogrtači, poput onog kojim se zaogrnula Crvenkapica. No oči tih nevinašca bile su našminkana crveno, kosa spljoštena voskom, što će reći da se nešto divlje krije iza cijele (modne) priče. Bila je to sjajna revija modne kuće Miu Miu na pariškom tjednu mode.

Prekrasni čipkasti kaputići i haljine dolazili su u dvije kontrastne boje – siva podloga ispod zlatne čipke ili crvena ispod boje pudera. Dio haljina i kaputa u kolekciji dolazi u satenskoj svili s primjesom baršuna ili kao fensi patcwork, što je viđeno i kod drugih pariških autora. Dodajmo tome i odlične kožne čizme koje uzorkom često imitiraju uzorke na suknjama ili dolaze u dvije moćne boje – crnoj i žutoj, crnoj i crvenoj…

Elie Saab
često se spominje kao modna kuća koju zvijezde rado odabiru za kreacije za crveni tepih. Da će se trend nastaviti i dalje, Saaab je uvjerio modnu publiku i u Parizu. Bež haljine, raskošne, duge, s puno čipke, dojmljivog dekoltea i s prorezima do bokova, posute kristalićima, otvorile su šou.

Raskoš haljina prikazana je zatim i u žutoj boji, boji smaragda, zagasito narančastoj i denver plavoj. Kraće haljine su damske, bilo strogo uske s tankim remenom oko pojasa, bilo djevojački lepršave.

Osim haljinica, istaknuo se i pokoji kombinezon za svečane prilike i odlično krojeno odijelo s hlačama. Sve što slavne ljepotice priželjkuju za sebe.