NOVA MODNA IKONA

Što o stilu možemo naučiti od najmlađe Olsenice?

16.06.2012 u 13:49

Bionic
Reading

Elizabeth Olsen nije samo novo glumačko ime. Simpatičnu mlađu sestru slavnih blizanki svi hvale i zbog sjajnog osjećaja za modu, a ova nježna plavuša kaže da je o modi učila od najboljih, starijih seka, Ashley i Mary-Kate koje su već odavno velike face u modnom businessu

Zvijezda 'The Silent Housea' polako izlazi iz sjene slavnih blizanki, a mnogi se slažu da je Elizabeth 'Lizzy' Olsen nova it djevojka. Uvijek je besprijekorno dotjerana i vješto se poigrava seksipilom, ali nikad ne prelazi granicu dobroga ukusa po pitanju make-upa i odjeće. Nježnu plavušu vidjet ćemo i u filmu 'Very Goog Girls' s Dakotom Fanning iduće godine, a ova provokativna indie drama već je najavljena kao veliki hit.

Što možemo naučiti od slatke Lizzy? Priroda ju je nagradila lijepim tenom, a Elizabeth (23) zna da je to jedno od njezinih tajnih oružja ljepote. Zato je nikada nećete vidjeti s previše podloge. Ona najbolje dokazuje da je 'manje uvijek više' kad se radi o make-upu.

Njezin je make up stil jednostavan, ali s kul mladenačkom boho notom.

Kad je u pitanju njezina kosa, Lizzy voli eksperimentirati, pa smo je mogli vidjeti s podignutom kosom na vrhu glave, pomno ispeglanom kosom, lagano nakovrčanom, ali i pundžom u stilu 'lažnog boba'. I svi stilovi frizura joj super stoje.

Zgodna glumica koja briljira u filmovima Martha Marcy May Marlene, Red Lights, Liberal Arts Peace, Love & Misunderstanding nije tipična mlada stanovnica Hollywooda kojoj su na prvom mjestu razvikana mjesta, izazovna odjeća i blještavi glamur.

'Svi misle da me Mary-Kate i Ashley odijevaju. No ono što nosim uglavnom biram sama. Ali, naravno, moje sestre su po pitanju mode moji veliki uzori i ako trebam neki savjet, one su prve koje ću pitati. Osim toga, ja sam i viša od njih, pa ne mogu tako često posuđivati njihovu odjeću', kaže Elizabeth koja je pohvalila i dizajnere Marni, Céline, Carven i Isabel Marant.

Stilske savjete starijih sestara Lizzy besprijekorno uklapa u vlastiti stil. Svoj stil odijevanja Elizabeth (po kojoj je linija Elizabeth and James njezinih sestara dobila ime) opisala je kao 'školarac sreće Faye Dunaway u filmu 'Network'', a odjeću visoke mode kombinira s jeftinijim komadima.

Ipak, i Elizabeth ne može bez usluga stilista - surađuje s genijalnom Cher Coulter koju je Hollywood Reporter proglasio jednom od najmoćnijih novih stilistica.

U Cannesu se na obje promocije svojih filmova tako pojavila noseći haljine njihova brenda The Row, a u svakodnevnim prilikama najviše voli traperice i haljine koje pažljivo spaja s maštovitim accessoireom.

'Nemam apsolutno nikakva interesa za modnu karijeru. Volim nositi odjeću koja je mekana i udobna i jako volim brend mojih sestara Elizabeth and James. U srednjoj školi odijevala sam se poput Annie Hall – šešir, tregeri, košulje zakopčane do grla i muške hlače bile su moj stil', otkrila je.

Ono što se u njenom glumačkom stilu, kao i u modnom, može primijetiti jest aura slobodnoumna umjetnika. Svoju karijeru gradi polako i promišljeno, pažljivo birajući uloge koje joj odgovaraju. Lizzy ne želi instant slavu ni naslovnice tabloida, a uz bezbrojne obveze mlada glumica uspješno studira na newyorškom fakultetu Tisch. Šali se da ponekad često s premijera šalje seminarske radove, no priznaje da uživa u svakom trenutku. Zapamtite dobro njezino ime jer ćemo u budućnosti itekako čuti za Elizabeth Olsen.