POUČAK ZA ŽENE

Što o ljubavi morate znati prije tridesete?

12.05.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Ono što ste mislili i smatrali logičnim u tinejdžerskim godinama znatno se promijenilo ulaskom u dvadesete godine, a s približavanjem tridesetih ponovno uočavate kako na neke stvari gledate jednostavno drugačije. Donosimo vam top listu stvari vezanih uz ljubav koje morate znati do svoje tridesete godine

Lokacija je bitna za ljubav
Ovu lekciju ste možda naučili već u ranijoj mladosti, kada ste živjeli u jednom gradu, a vaš odabranik u drugome. Prije ili kasnije jedno od vas dvoje osjetilo je veliku usamljenost te utjehu potražio u osobi koja im se nalazi puno bliže. Isti taj problem imaju i ljubavi na daljinu u kasnijim godinama. Imate stan, automobil i posao, no isto to ima i on, no u drugome gradu. S vremenom, ako želite da ta veza uspije, jedno od vas dvoje morat će se preseliti. Naime, dopisivanje i pričanje putem Skypea ne omogućuju grljenje i ljubljenje, a za budućnost vaše veze potreban je fizički kontakt. Naravno, sasvim je nerazumno preseliti se nakon svega dva tjedna veze, no nakon dvije godine već može biti prekasno. Naravno nije lako odreći se svega zbog ljubavi, a isti ti problemi u ovoj situaciji muče i vašeg partnera. No činjenica je da ljubav zahtijeva hrabrost, piše Huffington Post.

Niska očekivanja nisu jednaka nikakvim očekivanjima
Ponekad je vrlo teško ništa ne očekivati od određenih situacija. No, kada uspijete ne zamišljati kako bi nešto trebalo biti ili izgledati, obično cijela situacija završi bolje. Ukoliko ništa ne očekujete, određena iskustva vas doista mogu oduševiti, za razliku od situacija kada si i prije samog događaja stvarate velika i nerealna očekivanja te na kraju završite prilično razočarani. Ovakav pristup vrlo je poželjan i kada se radi o ljubavi. Ukoliko ne gajite nikakva očekivanja, spoj naslijepo može se pokazati punim pogotkom.

Međutim, niska očekivanja su sasvim drugi par rukavica. Na primjer: vi samo želite muškarca koji je zabavan, zgodan i vjeran. Međutim, to uopće nisu niska očekivanja, to su zapravo revidirana očekivanja nakon prvotno velikih očekivanja. Nakon što ste upoznali muškaraca koji je bio zgodan, zabavan, no nevjeran, stvorili ste si ova očekivanja kako biste izbjegli situaciju u kojoj ćete biti ponovno povrijeđeni. No ono što bi se vrlo lako moglo dogoditi jest da biste lako mogli završiti s osobom koja vam uopće ne odgovara.

Promišljanje i analiziranje je i više nego poželjno
Nerijetko se u serijama uočavaju stereotipi žena koje su pametne, lijepe i uspješne, no usprkos svemu ne mogu pronaći partnera. Jedan od primjera je Ally McBeal koja, usprkos svim svojim vrlinama, toliko promišlja o muškarcima i vezama, analizira svačije ponašanje te pokušava shvatiti zašto ju je određena osoba nazvala ili pak nije nazvala. Uglavnom, problem ovog tipa žena je što jednostavno razmišljaju i analiziraju previše. Prema toj logici može se pretpostaviti kako žene koje ne razmišljaju i ne analiziraju previše u pravili imaju više sreće u ljubavi. Ovaj tip žene neće pokušavati analizirati kako njihovi postupci djeluju na muškarce i sliku o njima. One će jednostavno slijediti svoje osjećaje i biti sretne, međutim, isto tako se neće nikada ni zapitati je li u redu izlaziti s bivšim mužem najbolje prijateljice.

Koliko god se takav put činio boljim i lakšim, razmislite još jednom. Promišljanje o svom i njegovom ponašanju, pokušavanje da shvatite određene stvari te pokušavanje otkrivanja zašto radite određene stvari, vrlo čvrsto je povezano s ljubavlju. To znači da tim načinom tražite osobu koja vam doista odgovara, koja će vam pružiti ono što tražite, ali i kojoj ćete vi pružiti bezuvjetnu ljubav i doista osjetiti pravu sreću.

Ako kaže da ne želi djecu…
Ukoliko vam vaš partner jasno da do znanja da ne želi djecu, to točno to i znači. Prihvatite činjenicu da ih neće poželjeti ni s kućom, novim stanom, ni ako budete mršavi ili imali punije usne.Neće ih poželjeti ni nakon nešto vremena promišljanja ni kada bude stariji.

Ljubav se izražava na najrazličitije načine

Svatko pokazuje ljubav na različit način. Tako će neki muškarci ljubav i privrženost pokazati na najrazličitije načine, pa će vas za vrijeme vožnje opominjati da zavežete pojas ili vam pak dodati paketić maramica da vam se nađe za svaki slučaj. U savršenom svijetu muškarac bi ženu dočekivao s buketom crvenih ruža i velikim natpisom 'volim te', no činjenica je da ne živimo u takvom svijetu.

Ljubav nije misterij i gotovo svatko zna tko ga točno voli, međutim, izražavanje te ljubavi je zagonetno. Možda vam ponekad neće biti jasno što određene stvari znače vašem partneru, no prihvatite načine na koje vam izražava ljubav. Možda baš kada vam, unatoč vašem negodovanju, stavlja hrpu povrća na tanjur želi reći koliko se brine za vas te koliko vas voli.